maNga i Muse na MTV-u

0
Najpopularniji turski rock bend maNga preuzeće MTV i predstaviti svojih pet omiljenih video spotova u petak 8. oktobra od 20:30 časova, a u okviru MTV World Stage pogledajte i atmosferu sa nastupa engleskog alternativnog rock benda Muse

maNga je alternativni bend iz Turske koji u svojoj muzici spaja uticaje hip hopa, rocka i tradicionalnih turskih melodija iz Andolije. Bend je 2009. godine dobio dve MTV nagrade, za najbolji turski bend i Best European Act na dodeli MTV Europe Music Awards. Godinu dana kasnije predstavljali su Tursku na pesmi Evrovizije u Oslu i tada su sa numerom We Could Be The Same zauzeli drugo mesto.

maNga je nastala 2001. godine a veću pažnju javnosti skrenuli su na sebe pobedom na takmičenju Sing Your Song. Tada ih je zapazio menadžer Hadi Elazzi (GRGDN), koji im je obezbedio ugovor sa Sony Music-om i objavljivanje prvog albuma koji je 2004. godine u Turskoj postao instant hit. Bend je sarađivao sa velikim brojm poznatih turskih muzičara i do sada su objavili tri studijska albuma.

MTV World Stage je besplatna ulaznica za sedište u prvom redu na najatraktivnijim konceratima širom sveta. Ovog petka od 21 sat pogledajte prenos atmosfere sa nastupa engleskog alternativnog rock benda Muse! Koncert je snimljen u julu ove godine u Nemačkoj na Rock am Ring festivalu, pred rekordnim brojem prezadovoljne publike.

Priča o sastavu Muse počinje 1994. godine u malom engleskom gradiću Teignmouth. Bend su osnovali Matthew Bellamy (vokal, gitara i klavijature) i Dominic Howard (bubnjevi) da bi im se posle dve godine pridružio Chris Wolstenholme (bas gitara). Bend je prvobitno nastupao pod imenom Rocket Baby Dolls da bi posle lokalnog takmičenja demo bendova promenili ime u Muse. Do sada su izdali sedam amlbuma i dobitnici su brojnih prestižnih nagrada i priznaja. Od 2000. godine do danas osvojili su preko 25 nagrada i imali su preko 80 nominacija. Među bitnim nagradama izdvajaju se dve Brit nagrade, osam NME nagrada, šest MTV nagrada, četiri Kerrang! nagrade kao i pet nagrada magazina Q, a bend je često nagrađivan i kao najbolji Live bend na planeti.

TAGOVI: maNgaMuseMTV
makonda-tracker