Farma 3: Marijan je novi gazda

Stanari imanja u Lisoviću počeli su da osećaju jače simptome izolacije, koju najteže podnosi Ekrem Jevrić
0
1 / 11

Nekolicina farmera je komentarisala Ekrema. Primetili su da slabo jede. Paroški se žalio na njegovu higijenu. Eva je primetila da je Ekrem plakao prethodnog dana.

Aca, Ekrem i Marijan su pričali o Peji i kako je bio dobar gazda, i da verovatno neće imati boljeg. Aca je konstatovao da će možda Marijan biti bolji kada bude bio gazda.

Komentarisali su kako prozori ne dihtuju dobro i da će im to biti problem kad stvarno dođe hladnije vreme.

Farmeri su se okupili u dnevnoj sobi, i sastanak je počeo. Bane je pročitao Hasanovo pismo u kome se izvinjava ako je nekog uvredio i zahvaljuje svima na lepoj saradnji i postavlja Marijana za sledećeg gazdu. Marjan nije uveo previše promena u odnosu na Peju, osim dogovora da doručak bude iz dve ture, ručak bi trebalo da bude zajednički, a za večeru bi bilo lepo kada bi se svi okupili zajedno, ali to nije obavezno.

Napolju, Baki i Peja su se šetali i ćaskali. Baki je rekao da želi da se oženi kada izađe sa Farme. Pored bunara, naišli su na Jasminu Anu, kojoj je kanta ispala u bunar. Molila ih je da joj pomognu. Baki je želeo da uđe u bunar i da izvadi kantu, dok je Peja mislio da to nije najbolja ideja. Zvali su Baneta da im pomogne. Dok su ga Bane i Peja držali za noge, Baki se spustio u bunar i izvukao kantu. Jasmina Ana je bila presrećna zbog toga, i izljubila je Bakija.

Aca i Ekrem su sedeli ispred gazdine kuće. Ekrem mu je pričao o svom tajnom zadatku, da mora da nauči Bakija engleski. Aca mu je obećao da ga neće izdati i ponudio se da mu pomogne, kako bi skrenuli pažnju sa Ekrema.

Aca je objasnio Cobetu da ne može sam da se prijavi za slugu, jer je Marijan rekao da želi sam da ih izabere. Baki i Natalija su se šetali i ćaskali. Baki je komentarisao o Banetu i smatra da pokušava da opstane na Farmi, tako što će biti dobar sa svima.

Natalija je rekla Jeleni i Banetu da razmišlja da se prijavi za slugu, a oni su pokušali da je odvrate od toga.

Proka je zvonom dozivao novog gazdu, i napravili su krug po ekonomskom dvorištu. Raspitivao se za stanje životinja, i saopštio Marjanu poveći spisak zadataka. Na kraju je Proka našao lopatu u svinjcu i zbog toga opomenuo gazdu. Naložio mu je da se obrati više pažnje na prasiće, koji su prosuli hranu i ostali bez vode i slame.

Za ručkom, Marijan je održao sastanak, i saopštio im je nove zadatke: da se izrilja bašta, i da se popravi kokošinjac. Farmeri su kopali u dvoršitu, sem LiMena i Renata, koji su radili na kokošinjcu. U međuvremenu, jedno prase je pobeglo van dvorišta i Baki, Peja i Cobe odlaze da ga jure. Cobe ga je na kraju uhvatio i vratio u svinjac. U štali, Paroški je obučavao Evu i Zoranu kako se muze krava.

Jelena se kupala, a Jovana i Peja su se popeli na stolicu i virili. Peja je podigao Jovanu na ramena. Došla je i Natalija, i pridružila im se. Peja je napravio masku, i podigao je tako da izgleda kao da neko viri i gleda. Jelena nije bila oduševljena ovom njihovom šalom. Bata je dobacio da je i zaslužila, jer je želela prva da se okupa.

 

 

makonda-tracker