Dupla MTV premijera: Kinoklub i Alya

0
U ponedeljak 4. oktobra u 20 časova samo na kanalu regionalnog MTV-ja, moći ćete da vidite novi spot za numeru Vrati se u Zagreb hrvatskog benda Kinoklub i spot za pesmu Say Goodbye koju potpisuje slovenačka muzička zvezda Alya

Četvorica mladih zagrebačkih muzičara okupljenih u bend Kinoklub predstavljaju se debitantskim albumom Ajmo Klinci koji se odnedavno nalazi u prodaji. Nakon prvenca Za Nju i video-spota u režiji Marija Mlakara, najavljujemo premijeru najnovijeg spota ovog četverca za numeru Vrati se u Zagreb, samo na kanalu regionalnog MTV-ja.

Na 11 pop pesama sa svog prvog albuma, koje članovi Kinokluba većinom i potpisuju, odsviranih kroz distorziju ili u pop-punk maniru, momci govore o temama i šarenilu problematika s kojima se mladi susreću. S obzirom da i sami imaju od 22 do 24 godine, inspiracije na temu ljubavnih veza, zaljubljivanja, raskida i prijateljstava nije im nedostajalo, dok su u pesmi Vrati Se U Zagreb opevali privrženost rodnom gradu.

- U tekstovima ne pokušavamo zakomplicirati emocije nego ih izraziti takve kakve jesu. Zato one i nisu rezultat nekog kontemplativnog stanja već nastaju bilo kada - kaže pevač i gitarista Luka Tomaš i dodaje da ovim albumom koji podstiče dobro raspoloženje jednostavno žele usrećiti ljude.

Kinoklub, osim Luke čine: Damjan Spajić (gitara, vokal), Tomislav Šušak (bas, vokal) i Dinko Sinovčić za bubnjevima.

Slovenačka pevačka zvezda poznata po nadimku Alya znala je da će se baviti muzikom još od malih nogu kada je pokazala prvo interesovanje za klavir i solo-pevanje. Nekoliko godina kasnije osvaja drugu nagradu na Hit radijskom festivalu u Sloveniji, sa numerom Mr. Pozelenja. Nekoliko narednih numera uspevaju da se ustoliče na slovenačkim top-listama, pa tako Alya 2004. postaje učesnik na slovenačkom takmičenju za pesmu Evrovizije. Njena numera Fluid izabrana je za pesmu 2004. godine u Sloveniji, a iste godine odnosi laskavu titulu Jana najbolje obučene zvezde u svojoj domovini.

Ova višestruko nagrađivana pevačica konačno je završila rad na novom albumu koji nosi naziv Tu in Zdaj, a za koji Alya kaže da po stilu podseća na Duffy. Novi spot producirao je Outdoggy Crew, a snimljen je na nekoliko lokacija u Sloveniji i Hrvatskoj.

makonda-tracker