Nova serija na TV Avala

0
Na televiziji Avala, od ponedeljka 4. oktobra, radnim danima u 16 časova emituje se nova serija Mental

Kada doktora Džeka Galagera, dinamičnog, mladog i izuzetno neobičnog psihijatra, proglase direktorom servisa za mentalno zdravlje u jednom losanđeleskom bolničkom kompleksu, on će u potpunosti izmeniti pristup pacijentima. Sve će se promeniti u kratkom roku dok Galagerove radikalne metode i ideologija potpuno poremete dotadašnji sistem rada.

Ova medicinska drama istražuje kompleksnost ljudskog uma na potpuno neuobičajen način. Svaki put kada se suoči sa pacijentom u krizi, uključujući nepoznata, nejasna, pa čak i pogrešno dijagnostikovana stanja, Galager mora brzo da „uđe“ u um pacijenta ne samo da bi što brže rešio složen psihosomatski poremećaj, već i da bi imao više vremena da shvati srž problema i otkrije šta bi mogao biti ključ dugoročnog lečenja.

Pacijenti dolaze u bolnicu iz različitih razloga: neke je dovela policija, neki samo traže način da potroše dan, a neki su tu da bi prevazišli fobije i psihoze sa kojima se svakodnevno bore. Za Džeka, svaki slučaj je zagonetka koju mora rešiti. On ima jedinstvenu sposobnost da se približi načinu razmišljanja svojih pacijenata i bukvalno dođe u situaciju da vidi stvarnost njihovim očima ali i da im pruži nov način gledanja na stvari. Večiti buntovnik, Džek insistira da dođe do glavnog uzroka bolesti, pre svega istražujući ko su njegovi pacijenti. Nažalost, njegove kolege se najčešće protive neobičnim, iako zaista uspešnim, metodama lečenja. Neki će se čak potruditi da se ovakav pristup pacijentima što pre promeni.

Viđena očima doktora i pacijenata koji, kako Džek ističe, imaju mnogo toga zajednčkog, zapravo mnogo više nego što su spremni da priznaju, ova serija prati privatne živote tima doktora koji pokušavaju da razreše najveću nepoznanicu od svih: ljudski um.

Uloge: Kris Vens, Žaklin Mekenzi, Marisa Ramirez, Derek Vebster, Nikolas Gonzales, Anabela Šjora, Edvin Hodž...

Autori serije su Debra Džoj Levin i Den Levin.

 

makonda-tracker