Farma 3: Dan za paprike i ispovesti

0
Na imanju u Lisoviću priprema se zimnica, a uz šporet se, kako je i običaj, pričaju zanimljive priče. Baki je otkrio farmerima da je kao mali spavao u komšijinom fići i krao automobile

Milan i Eva su prvi ustali. Milan je stavio kafu da se kuva, a zatim sa Banetom otišao da nahrani koze. Pošto se većina farmera probudila, okupili su se u trpezariji kako bi popili jutarnju kafu. Šikica je predložila Ekremu da ga nauči da igra do sledeće žurke.

Gazda Proka je došao u redovan obilazak Farme, a sa sobom je poveo ženu koja će pokazati farmerima kako se pravi sir.

Posle održanog sastanka o podeli dnevnih dužnosti farmeri su prionuli na posao. Baki i Peja su sekli drva. Pridružio im se Bane. Započeli su razgovor o tome da li je u životu važnija devojka ili drug. Bane je rekao da je devojka uvek važnija, Peja ga je podržao. Baki se nervirao oko toga, pa se požalio Hasanu koji je, u šali, prokomentarisao da je pre nekoliko meseci bio ozbiljno razočaran upravo zbog jedne žene i da su mu svakakve misli padale napamet, čak i da skoli sa mosta. Baki nije mogao da poveruje da je Hasan to rekao, pa mu je Peja objasnio da je to u stvari šala.

Jasmina Ana je bila zadužena za pripremu ručka. Za to vreme su Ekrem, Bata, Jovana, Milan, Aca i Natalija u bašti vadili krompir. Šikica, Zlata, Tina, Marijan i Katarina su ispred kuće pekli papriku.

LiMen je rekao Bati i Renatu da predlože Evi da prizna da je ona dobila tajni zadatak, da bi namamili onoga ko je stvarno imao tajni zadatak, da se otkrije.

U kuhinji su Hasan, Zlata, Šikica i Jovana razgovarali o Hasanovoj i Zlatinoj vezi. Hasan je ispričao kako je jednom hteo da proda Zlatinu pesmu, dok joj je bio menadžer, ali da ona to nije dozvolila.

Katarina i Šikica su pevale dok su čistile papriku. Bane je sedeo na tremu, a Katarina mu je, dok je pevala, poslala poljubac na šta se on nasmejao.

Jasmina i Sanja su razgovarale o lošoj kafi i o tome kako muškarci kuvaju kafu. Jasmina jer rekla da se ne slaže sa Banetovim stavom da muškarci treba da pomažu u kuhinji. Ona je rekla da bi trebalo da se zna šta je muški, a šta ženski posao.

U kuhinji su Marijan, Zlata, Jasmina i Šikica ćaskali od načinu pripreme paprike. Zlata je posavetovala Jasminu da povremeno promeša papriku da ne bi zagorela. Jasmina joj je rekla da nađe neku treću osobu, jer ona to ne može da uradi. Posle kratkog ubeđivanja, pristala je na zadatak.

Nešto kasnije, Marijan je preuzeo mešanje paprike jer je Jasmina odšetala i ostavila papriku. Prokomentarisao je kako je to neodgovorno jer je paprika mogla da zagori.

Požalio se Hasanu kako Jasmina ne ume ni da promeša papriku a kamoli da nešto ozbiljnije uradi u kuhinji.

Peja i Baki B3 su u radionici ćaskali o devojkama. Peja je rekao da će on sve uraditi za devojku ako je stvarno voli. Ako mu ona zabrani da se druži sa nekim za koga zna da je ženskaroš, on bi zbog nje prestao da se druži sa tom osobom. Takođe je rekao da mu je najdraže kada je pokriva uveče, kada joj opere kosu, kako je gleda noću kako spava i to sve jer je voli. Baki se iznervirao jer, kako je rekao, nije mogao da shvati da je Peja takav. Njemu nije bilo jasno kako može da dozvoli devojci da mu tako naređuje. Pridružila im se Natalija. Peja i Natalija su se složili da je Baki previše grub i da ne ume sa devojkama.

Eva je rekla da ona stalno razmišlja kao špijun. Došao je Bata za koga je rekla da joj je sumnjiv jer je on bio budan kada su pobegle koze. Bane joj je rekao da se on tada tek istuširao i da nije stigao ni pantalone da obuče.

U trpezariji su Peja, Aca, Ekrem i Bata. Aca je pričao kako su mu ukrali nov auto, star jedan dan. Kada je zvao da pita u vezi carine, rekli su mu da carina mora da se plati i da je njegov problem što su mu ukrali auto. Međutim, lopovi nisu znali da auto koristi dizel, a ne benzin, pa im je auto stao na Novom Beogradu, a oni su pobegli glavom bez obzira i ostavili otvorena vrata.

Baki je ispričao kako je krao kola dok je bio mali, rekao je da je spavao u komšijinom fići dok je živeo na ulici. Rekao je da mu je otac bio alkoholičar, a da se majka sa 15 godina udala za njegovog oca. Dodao je da se uvek zaljubljuje u problematične devojke, i da mu je krivo jer nikako ne uspeva da nađe normalnu devojku.

Farmeri su pokušali da nagovore Ekrema da napravi pesmu o Farmi.

makonda-tracker