Farma 3: Napetost pred duel

Prvi učesnik koji je napustio Farmu je Sanja Radinović. Posle kratke, ali žestoke borbe, Baki je pobedio i trijumfalno zaslužio ostanak na farmi. Kompletan dan je protekao u iščekivanju predstojećeg izbacivanja.Kompletan dan je protekao u iščekivanju predstoje
0
1 / 19

Na jutarnjem sastanku, dodeljeni su dnevni zadaci: jedna grupa farmera će kruniti kukuruz, a druga grupa će praviti figurice od gline. Bane se sam prijavio da kuva sa ženama u kuhinji.

Ekrem izjavljuje da ne želi da radi nedeljom. LiMen nije oduševljen ovakvim stavom, i smatra da na Farmi to neće biti moguće izvesti.

Zorana i Sanja S. su imitirale Paroškog i Zlatu, kako se prepiru. Imitirali su Paroškog kako ne govori rečenice do kraja, i kako to iritira farmere. Paroški i Zlata su smatrali da je to zanimljivo i smejali su imitaciji.

U kuhinji, Bane pomaže ženama – secka slaninu, dok Sanja S. mesi hleb, a Šikica loži vatru.

Ekrem se prilično negativno izrazio po pitanju pripadnika ženskog roda. Marijan se ne slaže sa njime, jer smatra da su i žene ljudi, i oko toga se razvila polemika. Ekrem se prilično uzrujao oko Marjanove izjave da su žene veće ljudi od muškaraca. Paroški je Ekrema kasnije u toku sastanka u više navrata pitao šta misli po pitanju ženskog roda, jer sede pored njega, kao i šta misli o tome što se Bane prijavio da radi sa ženama.

Pred ručak, Renato, Cobe, Jovana i Limen su igrali zuce. Nešto kasnije, Katarina im se pridružila.

Napolje, s obzirom da nije dozvoljeno da se komunicira sa ljudima u izolaciji, Natalija i Peja, uz gazdinu dozvolu su otišli ispred duelista u izolaciji da igraju. Došli su na na par metara od duelista, I pričali su tako da ih i ovi čuju, i pevali im o tome kako im nedostaju, i da imaju njihovu podršku.

Na tremu ispred kuće su ćaskali Hasan i Ekrem. Hasan mu je pričao kako jedino u njega ima poverenja, kako u kući ima mnogo glumaca, foliranata, svi su u fazonu dušo, srce… U tom trenutku, pojavila se Zlata, obrativši se nekome u dvorištu upravo tim rečima. Hasan je komentarisao o Peji, koga očigledno ne podnosi.

U spavaćoj sobi, Sanja S, Katarina i Cobe su komentarisali ukućane. Sanja S. nema baš dobro mišljenje o Evi. Smatra da ne dopušta mladima da joj pomognu. Sanja S. izjavljuje da nikog nije poštovala kao Evu, ali da ništa što uradi kao da nije dovoljno.

U dnevnom boravku, farmeri su izvršavali dnevni zadatak – pravenje figurica od gline sa likovima farmera. Figurice će biti iznete na pijacu.

Farmeri su dobili zadatak da naprave sveće koje će nositi na pijacu u sredu. Došla je Anđelka, voskar, koji im je pokazala postupak pravljenja sveća. Svi farmeri su se okupili oko stola u dnevnom boravku: Šikica, Zorana, LiMen, Bata, Jasmina, Natalija, Jovana, Jelena, Hasan, Marijan, Eva, Cobe, Tina, Renato, Katarina, Bane, Ekrem, Sanja S. Paroški, kao ovonedeljni gazda, predstavio je Anđelku. Ona im je objasnila postupak dobijanja sveća - topljenje voska, stavljanje u odgovarajuće kalupe, pripremu fitilja, hlađenje i na kraju bojenje sveća. Najzainteresovaniji su bili Bane, Jovana, Jelena, Natalija, Renato, koji su asistirali. Zorana, LiMen i Bata, dok se objašnjava procedura, komponovali su pesmu. Nakon napravljene prve sveće, farmeri su otišli u radionicu, gde su Anđelka, Bane, Jelena, Natalija i Marijan nastavili sa pravljenjem sveća. Svi farmeri bi trebalo da naprave bar jednu sveću.

Uveče, u Areni, počeo je duel između Bakija i Sanje R. Posle kratke, ali žestoke borbe, Baki je pobedio i trijumfalno zaslužio ostanak na farmi.

Nakon saopštavanja rezultata, Sanja R. se pozdravila sa ukućanima, spakovala i napustila farmu.

 

makonda-tracker