istorija koju nismo učili u školama

Senke nad Balkanom su oduševile Srbiju: 3 slične serije koje možete da gledate dok čekate novu epizodu (FOTO)

0

Premijera najnovijeg televizijskog čeda Dragana Bjelogrlića sinoć je na sat i po vremena prikovala celu Srbiju za TV ekrane, pa mnogi ne mogu da dočekaju drugu epizodu.

foto: Fonet
foto: Fonet

 

Fotografija, gluma, scenario, jedinstvena atmosfera, muzika, nestvarno oživljen duh starog Beograda... Ne postoji aspekt sinoćne prve epizode dugo iščekivane serije Senke nad Balkanom kojem se bilo šta može zameriti i što se ne može s lakoćom uporediti s elementima krimi drama iz kuhinje čuvenih kuća BBC i HBO.

 

Proverite jeste li među njima: 10 serija koje gledaju samo inteligentne devojke

 

Reč je o seriji kakvu nikada do sada nismo imali i koja je danas glavna tema na svakom koraku - na poslu, u kafićima, u školama. Mnogi komentarišu da ne mogu da dočekaju drugu epizodu nove serije RTS-a, a mi vam nudimo listu nekoliko interesantnih televizijskih serija svetske produkcije koje će vam se sigurno dopasti ukoliko vas je oduševilo novo Bjelogrlićevo čedo.

 

Birmingemska banda

 

foto: Profimedia

Jedno od najboljih britanskih televizijskih ostvarenja u proteklih nekoliko godina je priča o porodici Šelbi, gangsterima na čijem je čelu harizmatični i veoma ambiciozni Tomi i njihovom usponu u britanskom podzemlju nakon Prvog svetskog rata.

 

Trbosekov kraj

 

foto: AP Photo/BBC,Tiger Aspect

Šest meseci nakon poslednjeg zločina Džeka Trboseka, inspektor Edmund Rid pokušava da otkrije ko stoji iza zastrašujućih zločina u Londonu krajem XIX veka. Serija je zasnovana na istorijskim likovima i - makar delimično - na pravim slučajevima s kojima su se suočavali tadašnji istražitelji.

 

Carstvo poroka

 

foto: Profimedia

Tokom prohibicije, u Atlantik sitiju - mestu na kom pravila prestaju da važe. Diler iz senke Naki Tompson, kog je maestralno odigrao Stiv Bušemi, vodi opasne poslove koji su ga učinili čovekom od uticaja. Carstvo poroka, ako vam sve ovo nije dovoljno, potpisuju Martin Skorseze i Terens Vinter, autor Sopranovih.

 

***

POGLEDAJTE

Ko će pobediti u Igri prestola? Njima niko ne daje šanse, ali i te kako mogu da osvoje Gvozdeni tron 

 

 

makonda-tracker