Farma 3: Prvi gazda je Milan Paroški

Novopečeni farmeri proveli su priv dan pripremajući džem od šljiva, a titular prvog gazde imanja u Lisoviću pripalo je političaru Milanu Paroškom
1
1 / 11

Prvo jutro na Farmi, kako je bilo najavljeno, farmere je posetio Proka. On im je još jednom poželeo dobrodošlicu i dao im zadatak da naprave džem od šljiva.

Zorana je sazvala sastanak farmera kako bi se obavila podela poslova. Milan je predložio kako bi bilo najbolje raspodeliti poslove. Svi su prihvatili njegov predlog.

Ženski deo ekipe je razvrstavao šljive u dvorištu kako bi napravili džem, dok se muški deo postarao da ceo proces pravljenja džema protekne u redu. Sanja R., Sanja S., Natalija, Katarina i Zorana su, dok su čistile šljive, razgovarale o tome kako su spavale, kao i o količini šljiva potrebnoj za džem i slatko.

Peja, Hasan i Baki su sparingovali jedan drugom u dvorištu, razgovarali su o treninzima, trenerima, bokserskim strategijama.

U dvorištu su Ekrem, Hasan, Bane i Marjan pokušavali da pogode koliko je sati. Ekrem je prokomentarisao da pokušava da se prebaci na američko vreme. Bane je dao predlog da zabiju štap u zemlju i da odrede vreme prema kretanju senke. Usput je Hasan predložio Ekremu da napravi televizijsku zvezdu od njega, što mu se svidelo.

Ekrem je pretpostavio da će uskoro ostati bez hrane, i da je i ta hrana koju imaju nikakva. Hasan mu je objasnio da ubuduće neće dobijati hranu, već će svako dobiti onoliko koliko bude radio. Hasan je nastavio da priča o bavljenju boksom, o svom oproštajnom meču koji bi uskoro trebao da organizuje.

Marjan se prisetio Maje Nikolić koja je htela da pomuze petla. Na tu priču se nadovezao pričom o kolegi koji je tokom kampanje obilazio mesta po Srbiji, pa je u izjavi za novinare rekao da se nekom seljaku krava baš tog dana oštenila. Marjan je zaključio da ne razume zašto petao ne bi mogao da se pomuze kada već krava može da se šteni.

Farmeri su, dok su čistili šljive, razgovarali o mogućoj kazni ukoliko ne izvrše zadatak. Aca je konstatovao da je jesenja varijanta Farme bolja od prolećne. Zorana se obratila LiMenu i pitala ga da li zna šta znači VIP. On joj je objasnio da to znači veoma idiotska osoba.

Aca je zaključio da je Ekrem autentičan. On je sa Renatom i Zlatom diskutovao o tome kako su ostarili, i kako se seća Zlate i Hasana kada su bili mladi i kako su se zaljubljeno gledali. Zlata je porekla da su se njih dvoje ikada tako gledali, međutim, ona je ostavila mogućnost da je tako bilo na početku. Zlata je pohvalila Renata jer je bio izuzetno vredan na Farmi.

Hasan je u kuhinji zatražio cigaru od Jovane. Rekao je da inače ne puši, ali da je počeo pre nekoliko meseci. U kuhinji im se pridružila i Zlata. Kada je videla da je Hasan zapalio cigaretu, prokomentarisala je da on nikada nije toliko pušio. Hasan joj je odgovorio da je to jer ga niko ne voli, pa čak ni ona koju je on najviše voleo.

Kod štale su Baki, Ekrem, Tina, Milan i Jelena. Baki je počeo da provocira Ekrema. Pitao ga je šta on ustvari peva. Ekrem mu je rekao da on ustvari nije pevač od juče, da ima objavljena četiri albuma, dosta svojih pesama koje izvodi na nastupima, kao i pesme svojih kolega. Tvrdio je da je pevao još dok je živeo u Bosni, ali da je tek sada ova pesma (Kuća-poso) uspela da ga proslavi. Baki mu je zatim iskazao svoje poštovanje i rekao je da ga smatra pravim genijem.

Svi su se okupili u dnevnoj sobi kako bi ručali. Milan je očitao molitvu, a zatim su svi seli i počeli da jedu. Aca je ustao i rekao kako će ovo biti Farma koja neguje ljubav i čovekoljublje. Nakon ručka se vraćaju svom nedeljnom zadatku, uglavnom na mesta na kojima su bili i pre. Eva najčešće šeta sama po dvorištu.

Hasan je došao u kuhinju gde se pripremalo slatko i džem. Pitao je da li će se u džem stavljati šećer. Jovana je rekla da im je Eva rekla da ne treba i da će ovako biti bolje. Hasan se nije složio sa tom tvrdnjom, pa je počeo da vređa Evu. Rekao joj je da je ona treći svet i da ne zna gde je. Predložio je da pitaju Zlatu ili nekog drugog.

Ognjen je posetio farmere kako bi izabrali ovonedeljnog, prvog gazdu treće sezone. Prvi gazda treće sezone Farme je Milan Paroški. On je zadovoljan ovom odlukom i kaže da će se potruditi da sve bude u najboljem redu.

makonda-tracker