Pink i Elemental na MTV-u

0
U petak, 10. septembra pogledajte emisije na MTV kanalu u kojima gostuju pevačica Pink i hrvatska grupa Elemental, ali i najbolje momente snimljene na Rock Am Ring festivalu u Nemačkoj

U emisiji Behind the Music, koja je na programu od 19:30 časova pogledajte neponovljivu Pink koja će uz izvođenje svojih najvećih hitova podeliti sa publikom i priču o svojoj karijeri, životu, usponima i padovima.

Pink je rođena pod imenom Alesija Mure u Pensilvaniji. Veoma rano je otkrila da boluje od astme, a razvod roditelja, koji joj je veoma teško pao, doprineo je da odraste kao buntovna tinejdžerka. Često je eksperimentisala sa drogama, bežala od kuće i zapadala u razne probleme. Ideju o umetničkom imenu Pink dobila je iz filma Ulični psi, gde se javlja istoimeni lik. Takođe, ime je asociralo i na ružičastu boju kose po kojoj je na početku karijere i bila prepoznatljiva. Izdala je pet solo albuma i svi su bili prodati u višemilionskim tiražima, a njeni najveći uzori su Dženis Džoplin, Stiven Tajler, Bob Dilan, Madona i drugi. Pink se 2006. godine udala za motokros vozača Kerija Harta, ali su se početkom 2008. rastali. Ipak, ubrzo su obnovili vezu. Aktivni je borac za zaštitu životinja i javno je kritikovala princa Vilijama, kraljicu Elizabetu i svoju kolegenicu Bijonse Nouls jer koriste životinjsko krzno kao odeću.

Nakon Pink, od 20:30 časova pogledajte koje spotove su članovi grupe Elemental odabrali specijalno za gledaoce MTV-a u emisiji TakeOver. Oni će preuzeti MTV na pola sata kako bi predstavili pet spotova koji su najviše uticali na njih i njihpovu karijeru.

Elemental je u svojoj osnovi hip-hop bend koji ne sledi stroge stilske odrednice, već kombinuje različite muzičke žanrove, posuđujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje sopstveni stil.

Počeci Elementala sežu u 1998. godinu kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma: 2000 g. debi album Moj, njegov i njen svijet 2000. godine i Tempo Velegrada – Demiurg 2002. Poslednjih pet godina deluju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamenjujući semplove odsviranim muzičkim deonicama. U toj postavi izdali su svoja sledeća tri albuma: Male Stvari (2004), Pod pritiskom (2008) i album Vertigo (2010).

MTV World Stage je besplatna ulaznica za sedište u prvom redu najatraktivnijih koncerata širom sveta. U petak od 21 sat uživajte u najboljim momentima sa ovogodišnjeg Rock Am Ring festivala. Pred rekordnim brojem prezadovoljne publike koja se početkom juna okupila u Nemačkoj na ovom festivalu sa 15 godima dugom tradicijom, nastupile su grupa Kiss, 30 Seconds to Mars, Gossip, Muse i mnoge druge... Tokom četiri dana fantastične svirke, posetioci su imali prilike da uživaju u najvećim hitovima ovih grupa, a par meseci kasnije MTV vam premijerno prikazuje nazanimljivije delove ovih koncerata.

makonda-tracker