maNga u MTV Express-u

0
Posle letnje pauze, sa novom jesenjom MTV šemom kreće i MTV Express, intiman, akustičan koncert najpopularnijih izvođača iz regiona i sveta. U sredu, 8. septembra, u 20 časova publici u region predstaviće se najpopularniji turski rock bend maNga.

MTV je iskoristio priliku da bend snimi tokom njihove turneje u okviru koje su posetili Sarajevo i Beograd gde su održali besplatan koncert u organizaciji MTV-ja. Bend je na sarajevskoj Baščaršiji, specijalno za MTV izveo svoje najveće hitove na engleskom jeziku uključujući i pesmu We Could Be The Same.

maNga je alternativni bend iz Turske koji u svojoj muzici spaja uticaje hip hopa, rocka i tradicionalnih turskih melodija iz Andolije. 2009. godine bend je dobio dve MTV nagrade, za najbolji turski bend i Best European Act na dodeli MTV Europe Music Awards 2009.

Godinu dana kasnije su sa pesmom We Could Be The Same predstavljali Tursku na pesmi Evrovizije u Oslu gde su zauzeli drugo mesto.

maNga je nastala 2001. godine a veću pažnju javnosti skrenuli su na sebe pobedom na takmičenju Sing Your Song. Tada ih je zapazio menadžer Hadi Elazzi (GRGDN), koji im je obezbedio ugovor sa Sony Music-om i objavljivanje prvog albuma koji je 2004. godine u Turskoj postao instant hit. Bend je sarađivao sa velikim brojm poznatih turskih muzičara i do sada su objavili tri studijska albuma. Za filmSınav su snimili muziku a pesma Bir kadın çizeceksin našla se u video igri FIFA 06.

Premijera emisije Express je svake druge srede u 20h, a emisija će biti reprizirana više puta u toku redovnih muzičkih blokova na MTV-ju naredne dve nedelje.

Predhodne emisije u kojima gostuju Mando Diao, Nouvelle vague, S.A.R.S., Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, Lollobrigida, Ana Stanić, Letu Štuke, Kanda Kodža i Nebojša i mnogi drugi možete pogledati u celosti na sajtu www.mtv.rs.

makonda-tracker