Iskreno sa Aleksandrom Simić

Milica Mandić: Težak period je iza mene ali sam upoznala i prihvatila sebe

0

„Zlatna devojka“ kako je mnogi nazivaju smatra da je skromnost vrlina i da ne treba samu sebe da hvali već da to drugi ljudi treba da kažu. Verovala je i veruje u svoje snove ali ističe da je važno i gledati realnost, kada je i kako moguće ostvariti željeno i koji je naredni korak. Kako u borbi, tako i u životu. Tome ju je naučio taekwondo.

foto: Promo
foto: Promo

 

Gledali smo njene suze diveći se hrabrosti, israjnosti, ljubavi prema sportu i načinu prevazilaženja prepreka.

 

„Veliki sam emotivac i to možda, ponekad, i nije dobro ali naučila sam da prihvatim sebe takvu kakva sam . Ne mogu da zadržim suze, možda ponekad i u borbi treba da budem još žešća ali to sam ja. Nije bilo lako nakon Olimpijskih igara ponovo se vratiti na tron. Postoji i nešto što se zove sreća u sportu ali bez rada, pripreme, borbe ali i trezvenosti u mislima do pobede se ne može stići“, iskrena je Milica.

 

Godina iza nje, i početak ove 2017 godine, nije bio lak period za našu pobednicu. Kaže da bez porodice , trenera, tima, momka, prijatelja sve te pobede ne bi ni vredele ako ne bi imala sa kim da podeli radost. Veliku podršku svih njih imala je u trenucima kada njeni najbliži nisu bili dobro.

 

Našoj zemlji je donela samo sreću i smeh ali niko ne zna kakvu tugu ona nosi: Milica Mandić o gubitku svoje bliske osobe (FOTO)

„Baka je bila jako značajna u mom životu i njena podrška. Nažalost, preminula je početkom ove godine a zlato koje sam nedavno osvojila rezultat je i snage koju sam crpela iz ljubavi prema njoj. Srećna sam kada znam da su moji dobro, da su veseli i to je onda i moje veliko zadovoljstvo“, iskreno je Milica Mandić poverila autorki emisije.

Kaže i da je meč poput života i da uvek moramo pronaći snagu i ići dalje.

 

„Puno povreda je u predhodnoj godini iza mene, i nije mi lako bilo da idem na terapije, ležim, odmaram a moje kolege iz kluba treniraju . Onda bih sedela i sama sa sobom u glavi imala trening. To je jedna od moćnih tehnika kako bi nam bilo bolje i sada je sve poznatija i širim masama, a zove se vizualizacija. Vi zapravo sebe pripremate za situacije na koje ćete eventualno naići i bivate spremniji“, nastavlja Milica .

Zahvalna je svom treneru Draganu Galetu Joviću što je uvek bio uz nju, što je bodri da istraje, što ima razumevanja za sve životne momente koje i sportisti doživljavaju iako ih šire mase ponekad smatraju nepogrešivim i ljudima koji gotovo da i nemaju problem.

 

foto: Promo

„Nije ni malo lako ostati na tronu, podneti sve pritiske, biti prvi ali to je naš život i volimo ga pa tako i prebrodimo razne životne i sportske krize“, otvoreno kaže Milica i dodaje da joj je bilo možda i najteže da svoje roditelje u teškim trenucima za porodicu poštedi i svojih problema ali kaže da je zato u predhodnoj godini naučila da prihvati sebe, da bude manje stroga prema sebi i da iskustvo u sportu i životu mnogo znači.

Naša reprezentativka Milica Mandić otkriva svoj recept za sreću: Samosažaljenje je najgora stvar!

 

Milica danas smatra da je borba život, a životu je zahvalna na zdravlju. Za nju je poraz lekcija i pokazatelj šta treba da menja i popravi, a pobeda je za nju sreća i ponos. Kaže i da verovati u sebe znači biti jak, a da bi nam svima bilo bolje moramo sebi reći –izdrži. Volela bi da se pored sportskog života ostvari i u biznisu i da formira porodicu a u budućnosti nastojaće da bude odlučnija.

 

Emisija „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ emituje se premijerno u petak 15 septembra od 22h na tv Naša , dok su reprizni termini u subotu od 19h i u nedelju od 17h .

 

TV BN reemituje emisiju četvrkom od 21h i može se i preko satelita pratiti i u inostranstvu .

makonda-tracker