Džuls Holand na TV Avala

Od 1. avgusta svake nedelje od 20 časova na TV Avala emitovaće se legendarna emisija Veče sa Džulsom Holandom u kojoj gostuju najveće muzičke zvezde
0
1 / 15

Veče sa Džulsom Holandom jedina je TV emisija u kojoj izvođači koji pune stadione, oni čije su pesme na vrhovima top-lista, veterani i manje poznati umetnici svih muzičkih žanrova, nastupaju zajedno u istom studiju. Gotovo svako značajno ime u muzičkom biznisu pojavilo se u ovoj emisiji u nekom trenutku, a neki su imali sreće da im upravo prvi nastup pred publikom bude u ovoj emisiji.

Vedrim stavom, strašću i istaknutom muzičkom karijerom, Džuls Holand, inače pijanista, savršen je domaćin koji u svakoj emisiji prati neke od svojih gostiju. Nakon otvarajuće tačke koju izvodi Holand i prikaza ko će gotovati u emisiji, svetski poznati muzičari za publiku u studiju, ali i za sve verne gledaoce ove kultne emisije ispred malih ekrana, izvode dve ili tri numere i razgovaraju sa domaćinom.

Zanimljiv je podatak da je Veče sa Džulsom Holandom emisija sa najdužim stažom koja se bavi savremenom muzikom. Upravo je to uticalo da Holand 2003. dobije najviše priznanje Britanskog kraljevstva za svoj uticaj u muzičkoj industriji kao televizijski voditelj muzičar. U februaru 2008. prikazana je 200. emisija, a ove godine emitovana je 36. sezona, koju, zahvaljujući TV Avala, možete pogledati nedeljom uveče.

Nakon završetka najnovijeg ciklusa, biće prikazani  33, 34 i 35. ciklus emisija koju je Obzerver okarakterisao kao istinsku televizijsku instituciju.

U serijalu koji je na BBC-u prikazan u aprilu ove godine nastupili su mnogi poznati izvođači i grupe: Paul Weller, Damon Albarn, Gorillaz, Jeff Beck, Tom Jones, Alicia Keys, Courtney Love, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Kate Nash, Plan B, Laura Marling, Corinne Bailey Rae, AngeliQue Kidjo, Crowded House, Gogol Bordello, Band of Horses, The Villagers, The Jam and Style Council, Marina & The Diamonds, Polar Bear, Creole Choir of Cuba…

makonda-tracker