kultura

Dodeljene prestižne nagrade: Ovo su pobednici 4.Novog tvrđava teatra

0

Na zatvaranju 4. festivala Novi tvrđava teatar u Vili „Stanković“ u Čortanovcima dodeljene su nagrade najboljih pozorišnim stvaraocima.

foto: Promo
foto: Promo

Nagradu za najbolju režiju dobio je Kokan Mladenović, i to za predstavu „Jami distrikt“, dok je za najbolju predstavu proglašeno ostvarenje "Čuvari tvog poštenja", u režiji Borisa Liješevića, Gradskog pozorišta Podgorica.

 

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u kategoriji muška uloga dobio je

Arpad Mesaroš, za ulogu Kralja Karla Ružnog, u predstavi „Fama o biciklistima“, u režiji Roberta Lenarda (Novosadsko pozorište - Újvidéki Színház).

 

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u kategoriji ženska uloga ravnopravno su podelile Isidora Simijonović, za ulogu srpskog koncepta, u predstavi „Jami distrikt“ (Trupa Jami Distrikt), Nina Nešković, za ulogu bosanskog koncepta, u predstavi „Jami distrikt“ i Jelena Graovac, za ulogu hrvatskog koncepta, u predstavi „Jami distrikt“.

 

Žiri je radio u sastavu književnik i pozorišni kritičar Vladimir Kopicl (predsednik), glumica i rediteljka Kinga Mezei i rediteljka Mia Knežević.

 

Nakon proglašenja, predsednik saveta festivala Jugoslav Krajnov je svečano proglasio 4. festival zatvorenim, i pozvao gledaoce na jubilarni 5. Novi tvrđava teatar.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker