Performans SHOOT ME! u Beogradu

U ponedeljak 19. jula u 19h u galeriji Ozon održaće se performans Marte Jovanović SHOOT ME! nastao u okviru Dance Rehearsal Projecta
0
1 / 10 Foto: Promo

Nakon video prenosa rimskog performansa, multimedijalni ongoing projekat Dance Rehearsal Project nastavlja svoj život u Beogradu. SHOOT ME! je performans u kome je umetnik iza foto aparata kojim fotografiše improvizovanu generalnu probu u kojoj učestvuju volonteri, koji se odazivaju na javni otvoreni poziv.

Mala improvizovana bina i baletski tutu su elementi koje autorka nudi volonterima, koji kao klasične balerine i baletani pred izlazak na pozornicu treba da stanu u red, da bi se osetili strah, nervoza i konkurencija, kao da se radi o dugo i vredno pripremanom komadu, a ne o delu koje nije ni napisano. Od volontera se očekuje da se udube u ulogu klasičnog baletana ili balerine i da slobodno interpretiraju momenat kako ga zamišljaju, a cilj je da se što bolje i autentičnije izgleda na fotografiji. Kustos je Jovana Stokić.

Svi koji žele da poziraju u slobodnoj interpretaciji klasičnog baleta mogu se prijaviti preko e-maila: studiomartajovanovic@gmail.com.

TAGOVI: performans
makonda-tracker