Jedinstveno

Šta se desi kad gospođa Ministarka zapleše? Evo zašto ne treba da propustite Nušićev triptih!

0

Na maloj sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu 26. juna 2017. premijerno će biti prikazana diplomska plesna predstava Nušić Triptih u izvođenju i koreografiji prve generacije studenata Instituta za umetničku igru svih odseka i u koreografijama dva najznačajnija i respektabilna domaća i evropska koreografa Isidore Stanišić (Srbija) i Mačeja Kuzminskog (Poljska), s početkom u 20.30 časova.

foto: Promo
foto: Promo

Projekat Nušić Triptih je sačinjen od tri savremene plesne koreografije koje predstavljaju istraživanje umetnika u preoblikovanju dramskog teksta, jednog od najznačajnijih komediografa Branislava Nušića, u savremene izvođačke umetnosti.

 

Rukovodeći se temama koje je Branislav Nušić u svojim delima obrađivao na jedinstven način, koreografi će u svojim delima preispitivati odnose koji se tiču svakodnevice savremenog društva, malograđanskog duha, amoralnosti i laži, korumpiranosti, koristoljublja, neukusa, neprilagođenosti i nesigurne egzistencije. Svaki koreograf ponaosob će istražiti adekvatan scenski izraz i igrački vokabular koji na najdirektniji način komunicira sa paradoksom savremenog sveta i ukazuje na aktuelnost tema koje je Nušić obrađivao u svojim delima.

Moj humor izazivajući smeh na usnama ublažava surovost života."

Branislav Nušić

 

U sva tri dela publici će se predstaviti igrači: Andreja Simić, Maja Marković, Katarina Stojković, Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović, Marija Vučenović, Vladimir Čubrilo i Tamara Pjević (alternacije Ana Obradović, Boris Vidaković i Nikolina Milošević).

 

Projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Narodno pozorište u Beogradu, Festival Ohridsko leto, Nišville Jazz Festival i BELEF.

makonda-tracker