Pozorišni festival Tvrđava Teatar u Smederevu

0
Drugi Ambijentalni pozorišni festival Tvrđava Teatar u Smederevu biće održan od 11. do 20. avgusta pod sloganom Sviraj to ponovo, Sem

Pored predstave Sviraj to ponovo, Sem koju će izvesti Beogradsko dramsko pozorište u okviru domaćeg programa biće odigrane predstave Rumunija 21 u izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica, autora Stefana Pecca u režiji Gorana Golovka, Buđenje proleća Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda, autora Franka Vedekinda u režiji Anje Suše, Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Nebojše Dugalića, obnovljena Kate Kapuralica Narodnog pozorišta iz Sombora, autora Vlaha Stula, u režiji Jagoša Markovića, Čovekova tragedija Novosadskog pozorišta, autora Imrea Medača u režiji Kokana Mladenovića i Proslava Ateljea 212, autora Tomasa Vinterberga u režiji Ive Milošević. Sve predstave domaćih pozorišta nalaze se na repertoaru glavnog programa drugog Tvrđava Teatra.

Inostrani program donosi spektakl sličan prošlogodišnjem Apsolutnom biseru, australijske kompanije Strange fruit, ali ovoga puta dolazi i španski Teatar Puho iz San Sebastijana, a predstava koja će se prikazivati na više od 20 metara visine zove se Do Do Land. Pored ovog spektakla u okviru inostranog programa naći će se i predstava mladog srpskog autora Dušana Spasojevića Metak za sve, koju je u Riječkom HKD-u režirao Nemanja Ranković. U pratećem programu publika na festivalu Tvrđava Teatar ove godine videće i holandski Teatro Pavana iz Amsterdama koji će odigrati dve predstave: Colors, urbana procesija i Folletti predstavu za dečiju publiku. Italijanski Theatre en Vol iz Sasarija na festival Tvrđava Teatar dolazi sa predstavom koja se zove Bau – Brigatta di Armonizzazione Urbana.

U čast nagrađenih nastupiće Novosadsko pozorište, ali ovoga puta sa koreodramom po motivima drame Vilijema Šekspira San letnje noći. Koreografi su Laslo Bobiš, Laslo Budai i Ildiko Đeneš a reditelj Zoltan Puškaš.

makonda-tracker