POZORIŠTe NA TERAZIJAMA

Viktor, Viktorija: Jubilarno 50. izvođenje mjuzikla

0

U četvrtak, 8. juna u 19:30 sati na Velikoj sceni, Pozorište na Terazijama obeležiće 50. izvođenje mjuzikla ''Viktor, Viktorija''.

foto: Promo
foto: Promo

Premijera ovog čuvenog brodvejskog mjuzikla u režiji Mihaila Vukobratovića bila je u junu 2014. godine.


U predstavi igraju Mina Lazarević, Dragan Vujić Vujke, Jelena Jovičić, Aleksandar Srećković Kubura, Vladan Savić, Rade Marjanović i drugi, a učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.


Songove je preveo i prepevao Slobodan Obradović, koreograf je Milan Gromilić, scenograf Geroslav Zarić, kostimograf Tatjana Radišić, muzički aranžer Ivan Ilić i dirigent Vesna Šouc.


Prema rečima reditelja srpske verzije mjuzikla Vukobratovića, poštovali su licencu ali uz novo čitanje, jer je glavna tema komada ljubav, van vremena.

Dešavanje nije u Parizu 30-ih godina, nego u Parizu bilo kada, pa i danas, ovo je komad o ljubavi u bilo kom obliku, a pitanje seksualnosti nije u prvom planu", izjavio je reditelj.

Savremena interpretacija ove priče o pevačici koja postiže uspeh u svom poslu pretvarajući se da je muškarac, polazi od toga da ne postoji ništa neobično u nekoj vrsti prerušavanja, zamene polova i slično, što je možda bilo u vreme kada se ovaj mjuzikl pojavio, istakao je Vukobratović.

foto: Promo

 

makonda-tracker