Novi baletski par u Labudovom jezeru

0
Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u utorak 29. juna u 19.30 časova, biće izveden balet Petra Ilića Čajkovskog Labudovo jezero, u kojem će po prvi put u glavnim ulogama nastupiti Bojana Žegarac i Jovica Begojev.

U ovom antologijskom baletu, koji se u istoj verziji izvodi u Narodnom pozorištu od 1970. godine, svaki nastup mladih solista smatra se praznikom, posebno kada se radi o premijernom nastupu nove Bele i Crne labudice, Odete i Odilije, dvojne uloge koja se smatra jednom od vrhunaca klasične igre.

Na predstavi 29. juna 2010. godine koja je ujedno i poslednja predstava Labudovog jezera u ovoj sezoni, prvi put će nastupiti mlada balerina, solistkinja Bojana Žegarac kao Odeta i Odilija. U ulozi princa Zigfrida, njenog partnera, prvi put će nastupiti Jovica Begojev. Umetničkom uzbuđenju ovog događaja svojim premijernim nastupima doprineće i Aleksandra Bibić i Dušanka Đorđević, mlade balerine, kao solistkinje u Pas de Trois u činu. Njihov partner u ovoj, takođe veoma složenoj deonici, biće mladi igrač iz Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Igor Pastor, kao gost. U predstavi učestvuje celokupni ansambl Baleta i solisti, a orkestrom Narodnog pozorišta diriguje Ana Zorana Brajović.

makonda-tracker