uživajte u dobrim predstavama

Ne propustite najbolje od repertoara: Mesec gostovanja u Beogradskom dramskom pozorištu

0

Tokom maja meseca na sceni Beogradskog dramskog pozorišta gostovaće izuzetno uspešne i nagrađivane predstave niškog Narodnog i Kruševačkog pozorista

foto: Promo
foto: Promo

Najpre će ansambl teatra iz Niša – 24. maja izvesti kultnu I nagradjivanu predstavu EDMUND KIN Hadija Kurića, u režiji Irfana Mensura, koja se izvodi već više od deset godina pred prepunom salom.

 

Glavni junak ove kultne predstave je veliki sekspirov glumac i zavodnik, Edmund Kin, o čijoj sudbini su pisali i Dima Otac i Sartr. Kurić akcenat stavlja na uzbudljivu, inspirativnu priču o glumcima, u kojoj se Kin, romantik, ekscentrik, alkoholičar, junak, bori za sve one ideale i vrednosti koje se i danas zaboravljaju i zapostavljaju.

 

Igraju: Aleksandar Marinković, Sanja Krstović, Milena Jakšić, Snežana Petrović, Aleksandar Mihailović i u naslovnoj ulozi Dejan Cicmilović.

 

27. maja publici BDP-a gostuje ansambl Kruševačkog pozorišta – predstavom BUZDOVAN Kleme Grubišića, u režiji Predraga Stojmenovića.

Režijom ove pučke komedije “o jubavi kapetana Nikole Ivulića” iz 18. veka, docarano je vreme smenjivanja vlastodržaca, Turaka, Mlečana, Francuza i Austrijanaca, koji balansiraju između velikih sila za sitne privilegije.

foto: Promo

U zanimljivoj postavci situacija, „smejući se likovima, podsmevamo se sebi, a ispod smeha ostaje gorak sloj prepoznatljivosti današnjeg čoveka.

Igraju Dejan Tončić, Nikola Rakić, Nebojša Vranić, Biljana Nikolić, Dragan Marinković i gost Nemanja Milunović.

 

 

makonda-tracker