27. Maja

Hit komedija Ukrađena ličnos u Beču

0
U subotu 27. maja od 20.30, u Beču, VHS Rudolfsheim-Fünfhaus (15.Bezirk) će biti izvedena predstava „Ukrađena ličnos'“ glumca Milana Laneta Gutovića.
foto: Promo
foto: Promo

 

Predstava „Ukrađena ličnos'“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast.

 

Sa spretnošću i duhom seoske bitange i jajare, potura se Evropskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni uslov njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu kolaboraciju naziva „saradnjom“.

foto: Promo

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje.

 

Ovaj prikaz je suviše ozbiljan za veselu i laku predstavu koja vas očekuje. Smeh koji vas čeka biće zavesa koja će možda pokriti neke sličnosti ovoga lika sa aktuelnim osobama koje sumnjivo krase naše vreme i težak politički trenutak – kaže Gutović.

 

U predstavi igra Milan Gutović a tekstove koje govori je sakupio i obradio, oslanjajući se na lik Srećka Šojića i tekst Milenka Vučetića „Barabe“. U predstavi se koristi Štrausov valcer.

makonda-tracker