pozorišni spektakl za decu

Bajka Snežna kraljica premijerno u Pozorištu lutaka Pinokio

0
U nedelju, 21. maja u 20 časova održaće se premijera predstave SNEŽNA KRALjICA, pozorišnog spektakla za decu u režiji Ferida Karajice.
foto: Promo
foto: Promo

Autor dramskog teksta je Evgenij Švarc koji je po motivima priča Hans Kristijana Andersena dramatizovao pozorišnu predstavu u četiri čina. U predstavi učestvuje ceo glumački ansambl Pozorišta Pinokio sa dva mlada gostujuća glumca u naslovnim ulogama, koji su još studenti prestižnog Fakulteta dramskih umetnosti.

 

Predstavom SNEŽNA KRALjICA Pozorište lutaka Pinokio nastavlja svoju misiju da kroz igru uči mlade osnovnim vrednostima života: veri, ljubavi, nadi, prijateljstvu, hrabrosti, strpljenju, lojalnosti, istrajnosti koje se grade kroz postupke i uverenost da ništa nije teško da bi se postigao taj cilj.

foto: Promo

Rediteljski koncept je realizovan kroz kombinaciju igre „živih“ glumaca i lutaka izrađenih različitim tehnologijama.Pored režije dizain predstave i atmosferu (kostim, scenografija, lutke, maske, muzika) potpisuje Ferid Karajica. Zorana Milošaković je uradila marionete, giljole, maske i scenografiju). Želimo da istaknemo i izvanrednu saradnju sa Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija čiji su studenti, zajedno s profesorima učestvovali u izradi maski i marioneta.

makonda-tracker