Buđenje u Pozorištu na Terazijama

U subotu 5. juna u 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama premijerno će biti izvedena baletska predstava Buđenje, koju po libretu Vuka Ršumovića režira Boško Đorđević. Koreograf predstave je Mikele Merola, a prvi put na ovim prostorima u rpedstavi se primenjuj
0
1 / 11 Foto: Dušan Jovović

Mikele Merola po drugi put sarađuje sa Pozorištem na Terazijama. On je režirao i postavio koreografiju prve baletske predstave u ovom pozorištu, La Capinera (2007), koja je višestruko nagrađena na Festivalu Purgatorije u Tivtu. Mikele Merola je za ovu predstavu dobio nagradu Dimitrije Parlić, najprestižnije priznanje u oblasti baletske umetnosti, koje dodeljuje Udruženja baletskih umetnika Srbije.

Zanimljivost je da se u ovoj predstavi po prvi put na ovim prostorima primenjuje visoka tehnologija i 3D animacija koja je korišćena na spektakularnom otvaranju Univerzijade u Beogradu. Scenografski elementi imaju ulogu 3D projekcionih površina koje po sebi primaju 3D animacije i u potpunosti su interaktivne sa igračima i glumcima na sceni, što uspostavlja nov način rediteljskog, likovnog, muzičkog i koreografskog izvođenja kod nas. Art direktor i animator predstave Buđenje je Dušan Jovović koji je sa rediteljem Boškom Đorđevićem bio deo tima zaduženog za vizuelne efekte najvećeg sportskog događaja u Srbiji.

Originalnu muziku potpisuje Slobodan Marković, a kostimograf je Adrijana Simović.

U predstavi igraju Milan Gromilić, Nina Krluč, Milan Bosiljčić, Dušan Kaličanin, Danica Arapović, Ana Maljević, Tamara Martinović, Elena Gromilić, Milica Savić, Nebojša Gromilić, Nemanja Naumoski, Igor Naumoski, Uroš Petronijević, Igor Grabovica i Ivan Mileusnić.

makonda-tracker