uživajte u čaroliji

Pogledajte dečiju izvedbu predstave Čarobnjak iz Oza!

0
Projekcija filma 07.maja 2017. u Velikoj sali Madlenijanum u 18h
foto: Promo
foto: Promo

Ovaj teozofski roman imao je nebrojeno mnogo izvođenja i ekranizacija, a neprolaznost ove priče potvrda je univerzalne poruke koju ona nosi: u potrazi za, alegorijski gledano, mozgom, srcem, hrabrošću i porodicom likovi prolaze kroz razna iskušenja da bi se zapravo čitavo to putešestvije, kroz nadrealne svetove, završilo unutar njih samih. ''Čarobnjaci'', prevashodno film atmosfere, prateći pripremu predstave ''Crvene cipelice'' pokušava da približi unutrašnji svet dece sa razvojnim smetnjama, koja su akteri ovog filma.

foto: Promo

Kroz formu mjuzikla, radnja prati sam radni proces i kroz likove i njihove probleme unutar narativa bajke, demistifikuje unutrašnje drame samih aktera. Film ''Čarobnjaci'' nastao je u produkciji Dečije redakcije Kulturno-umetničkog programa RTS-a u saradnji sa udruženjem za afirmaciju dečjeg stvaralaštva “Svitac”, a ovo je druga celovečernja inkluzivna predstava koje je ovo udruženje izvelo.

foto: Promo

Uloge u ovom neobičnom mjuziklu imaju deca sa razvojnim smetnjama (autizam, razvojna disfazija, oštećen sluh, smetnje u intelektualnom razvoju, poremećaj pažnje i Aspergerov sindrom) uz pomoć drugara, braće i sestara.

 

foto: Promo

 

urednik: Ljiljana Stojković

scenaristi: Kristina Djuković i Maša Vujošević

direktor fotografije: Milan Stanić

dizajn scene: Marko Rajić

producent: Dobrivoje Ilić

muzika i tekst: Ksenija Mirković

aranžmani: Dušan Alagić

dizajn i miks zvuka: Milan Andjelović i Velibor Hajduković

montažer: Goran Mitrović

reditelj: Maša Vujošević

makonda-tracker