Hodnici žuti, purpurni, plavi

0
Hodnici žuti, purpurni, plavi jedan je od programa Radionica Integracije čiji je pokretač i predsednik glumac Predrag Miki Manojlović, a u njemu pored slabovidih lica učestvuju Sonja Vukićević i Nebojša Dugalić. Premijera predstave biće u sredu 2. juna u prost
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Reč je o jedinstvenom kulturnom centru, koji svoje programe posvećuje slepim, slabovidim i osobama sa drugom vrstom invaliditeta, a namenjeni su najširoj publici, otvoreni za javnost i potpuno besplatni.

U režiji i koreografiji Sonje Vukićević, transponujući delove sopstvenih života u jedinstveni scenski iskaz, lica sa oštećenim vidom Nedeljko Ložajić, Ljiljana Trbulin, Zorica Trifunović, Svetlana Gogić, Vesna Radulović, i Stefan Pantić, zajedno sa glumcem Nebojšom Dugalićem ostvaruju nesvakidašnji umetnički čin. Tekst je nastao na osnovu autentičnih svedočanstava samih protagonista, njihove poezije i literarnih ostvarenja.

Po završetku izvođenja u Požarevcu biće održan i razgovor, koji će voditi Goran Jovanović, urednik programa u Centru za kulturu Požarevac, a u kome će pored protagonista učestvovati i Predrag Miki Manojlović, predsednik Radionice Integracije, kao i Svetlana Porović Mihajlović, koordinator programa.

Izvođenje je humanitarnog karaktera, i održava se u okviru četvrtog godišnjeg stručno-naučnog skupa zajednice matičnih biblioteka Srbije Biblionet 2010, a sav prihod od ulaznica koji ostvari Opština Požarevac, namenjen je kupovini računarske opreme za Biblioteku u Požarevcu, koja će slepim i slabovidim osobama učiniti dostupnim knjižni fond.

makonda-tracker