ne propustite!

Pozorište Atelje 212 za svetski dan pozorišta gostuje na festivalu u Tuzli 27. marta !

0
Sa početkom u 19:30h !
foto: Promo
foto: Promo

Atelje 212 gostuje u Tuzli, u Teatru Kabare Tuzla, u okviru festivala „Dani akademskog teatra“, sa predstavom “Konstelacije“ koju je režirala Saša Milavić Dejvis po tekstu savremenog engleskog pisca Nika Pejna.


U predstavi igraju: Uroš Jakovljević i Ana Mandić.


Kvantna teorija igra značajnu ulogu u ovom komadu koji je istovremeno i romantična komedija i pokazuje delovanje ove teorije u praksi, kroz odnos dvoje ljudi u paralelnim univerzumima. Komad istražuje slobodnu volju i ulogu slučajnosti u našim životima.

foto: Promo


„Konstelacije“ su premijerno izvedene 2012. u Rojal Kortu u Londonu i za kratko vreme su postigle veliki uspeh. Nik Pejn je postao najmlađi dobitnik pozorišne nagrade koju dodeljuje Ivning Standard, a komad je postavljen na Brodveju i stekao svetsku slavu.


Lisa D Amur je nagrađivana američka dramaska spisateljica, njen komad Detroit je bio nominovan za Pulicerovu nagradu. Premijerno izvedena 2012. godine u Stepenvulf pozorištu (Steppenwolf Theatre Company) u Čikagu, drama Detroit je potom igrana u Plejrajts hroizons (Playwrhights Horizons) u Njujorku iste godine.

makonda-tracker