pripremite se!

Iznenađenje za sve ljubitelje klasike: Temišvarska filharmonije priprema pravo muzičko osveženje!

0
U subotu 1. aprila na sceni "Jovan Đorđević" nastupiće Temišvarska filharmonija "Banatul". Koncert će biti izveden povodom sto godina od rođenja velikog kompozitora Rudofla Bručija a imaćemo prilike da čujemo dela Bručija, Glinke, Betovena a dirigovaće vrsni Radu Popa.
foto: Promo
foto: Promo

Temišvarska „Banatul” fiharmonija „izrasla“ je 1947. godine iz Filharmonijskog društva „Banatul”, postavši profesionalni orkestar. Od 1951. godine uključuje i akademski hor.

 

Učešće na značajnim festivalima u zemlji i inostranstvu donelo je puno priznanje ovim temišvarskim muzičarima: Međunarodni festival "Žorž Enesku" i Međunarodna nedelja muzike (Bukurešt), Festival rumunske muzike (Iasi), Međunarodni festival BEMUS (Beograd), Festival SAM-90 (Bordo), Festival Primavera 91 (Valensija), Festival Romaeuropa. „Banatul” filharmonija je organizator domaćih i međunarodnih festivala, kao što je festival Muzički Temišvar, "Žorž Enesku" dani muzike i Dani duhovne muzike.

Banatul” filharmonija je imala niz velikih imena za svoje dirigente i soliste, a među njima su Aldo Čikolini, Ajvri Gitlis, Rudolf Kerer, Julius Kačen, Jehudi Menjuhin, Mincio Mincev, Li Min Sin, Bernard Ringajsen, Mikloš Perenji, Zoltan Kočiš, itd.

foto: Promo

Ovaj izuzetan ansambl od skoro 100 članova ističe se po svojoj izvanrednoj preciznosti, muzikalnosti i impresivnoj dinamici … Slava koju „Banatul“ filharmonija ima u svojoj zemlji, kao jedan od vrhunskih orkestara, je potvrđena. Bravo!"(Glos Wielikopolska, Poznan - Poljska).

 

Ulaznice su u prodaji po ceni od 600 dinara.

makonda-tracker