Puerto Flamenko ponovo u Beogradu

0
Posle spektakularnog nastupa grupe Puerto Flamenco 2005. godine u Beogradu kada je velika sala Doma Omladine bila prepuna do te mere da nije bilo mesta ni za stajanje, a predstava nadmašila i najviša očekivanja publike, ova izvanredna flamenko grupa iz Sevilje
foto: promo
foto: promo

Puerto Flamenco je visokoenergetski multinacionalni sastav virtuoza, dobitnika brojnih nagrada, koji sa podjednakim oduševljenjem prihvataju i publika i kritičari.

Beogradska publika će, zahtvaljujući podršci Banke Intese, 27. maja biti u prilici da uživa u do sada najambicioznijem i najkreativnijem nastupu Puerto Flamenco-a koji vuče svoje korene iz legendarnog boemskog predgrađa Sevilje, kolevke flamenka, toreadora i svega što je andaluzijsko. 

Najnovija produkcija je nesvakidašnji audio-vizuelni spektakl koji se ne propušta. Mahnitim ritmom smenjuju se nezaboravna razdraganost i svečani mir, sažimajući živopisna pirovanja i verska hodočašća natopljena mirisom tamjana sa svakodnevnom životnom energijom tako svojstvenim ovom očaravajućem kutku sveta.

Ne udaljavajući se od svog izgrađenog stila uzbudljive izvorne sirovosti grupa ove godine uvršćuje u svoj program revolucionarne trendove u flamenko muzici i plesu.

Prethodna godina je za ovu grupu bila izuzetno uspešna. Gostovali su u Evropi, Australiji i na Novom Zelandu gde su zasluženo doživeli ovacije podižući publiku na noge, a učestvovali su i na dva prestižna svetska WOMAD festivala. Članovi grupe Puerto Flamenco pripremaju se za gostovanja u Sjedinjenim Državama (Njujork i Pensilvanija), Francuskoj (Pariz), Belgiji, Holandiji, Norveškoj, Istočnoj Evropi i Rusiji.

makonda-tracker