Ne propustite

Moderno svetsko pozorište u srcu Beograda: 28. rođendan Bitef teatra

0
Bitef teatar je na svoj 28. rođendan važan činilac kulturnog života u Srbiji, a ovim povodom očekuje vas niz dobrih predstava.
foto: Promo
foto: Promo

Dan Bitef teatar dočekujemo s velikim optimizmom, jer je iza nas godina koja nas je stavila na strahoviti ispit savesti, vere u sopstvene moći, usredsređenosti na vlastitie mogućnosti, a svi zaposleni su to iskušenje prebrodili manirom iskusnih “brodara” koji znaju da se nose sa predviđenim nedaćama i iskrslim problemima. Mislim da smo kao grupa zaposlenih, tim profesionalaca, sazreli i to je apsolutno veliko saznanje za čoveka koji je prvi međ jednakima", kaže Miloš Latinović. 

Zbog prebrođenih iskušenja, i prvih procena, od strane stručne javnosti i publike, nove sezone, takođe nam je prijatno i puni smo vere u uspešnost ove godine. Bitef teatar je moderno pozorište, neopterećeno balastom koji guši velike tetarske institucije. Nas tište drugi problem i mi se nosima sa njima kako znamo i umemo. Najteže je  obuzdati naše želje da ne iskoračimo predaleko. da se pokrijemo jorganom koji nam je po meri. Nije to uvek lako, ali nas takav stav čuva od megalomanije. No, nema razloga da budemo ni skromni. Umetnik nije lopov, pa da se skrije u ljušturu lažne skromnosti. Mi tačno znamo, danas, našu meru, a ona nije ni preko, ni ispod mere. Bitef teatar je na svoj 28. rođendan važan činilac kulturnog života u Srbiji, a učinićemo sve da nam u kvalitativnom smislu ta značajka bude još svetlija i bolja. ” Mioš Latinović

 

foto: Promo

 

28. rođendan Bitef teatra obeležiće premijera gostujućeg pozorišta sa predstavom Ljubavnice, dok je 9. i 10. mart rezervisan za savremeni plesni spektakl  Ovo je irski ples

 

foto: Promo

 

Posebnu pažnju je privkula predstava EU-ROPA , projekat umetničkog istraživanja odeće – kroz izvođačke umetnosti i medije – istraživanja odeće koja nas pokriva i ulepšava, daje nam identitet i boju, dok istovremeno neke druge ljude lišava njihovih osnovnih ljudskih prava i uništava i zagađuje životnu sredinu procesom proizvodnje.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker