NE PROPUSTITE!

Slovenački SiTi teatar iz Ljubljane u Beogradu: Premijera predstave Divljak

0
Slovenački SiTi teatar će u četvrtak 23. februara na sceni Petar Kralj, Ateljea 212 premijerno izvesti predstavu Divljak.
foto: Promo
foto: Promo

Slovenački SiTi teatar će u četvrtak 23. februara na sceni Petar Kralj, Ateljea 212 premijerno izvesti predstavu Divljak. Ova duhovita priča o pobuni pojedinca protiv vrednosti novog doba, ekonomije, porodice, jeftinog televizijskog programa, reklama i dečijih bojanki rađena je po scenariju pisca

Erlenda Lua.

 

Divljak je komedija o čoveku, koji se usuđuje da bude drugačiji i napusti sve ono na šta se oslanja prosečan čovek našeg doba. On ne želi da živi u potrošačkom društvu i stoga svoju karijeru, materijalne vrednosti i porodicu menja za divljinu šume, šator i mladog irvasa.

 

Divljak radi ono što bismo svi želeli, ali nemamo hrabrosti. Njegov blago ciničan i neprikladan odnos prema svemu što današnje društvo veliča brzo nam se uvlači pod kožu i počinjemo da mu zavidimo na osvojenoj slobodi.

 

U predstavi igraju: Uroš Furst/Fürst, Primož Pirnat i Katarina Čas.

 

Već suradan, u petak, 24. februara, beogradska publika imaće priliku da pogleda još jedno ostvarenje istog pisca – Volvo kamioni. Predstava je master rad studenata Fakulteta dramskih umetnosti na čelu sa mladom rediteljkom Majom Maletković.

 

Volvo kamioni predstavlja nastavak priče o Divljaku (Dopleru), čoveku koji doživljava krizu identiteta, beži od civilizacije i smisao traži u drugačijem okruženju. On svoju odmetničku avanturu nastavlja u šumovitim, slabo naseljenim područjima susedne Švedske i daleko od toga da je usamljen u svom ekscentričnom načinu života. Pre bi se moglo reći da je najnormalnija osoba među galerijom neobičnih likova koje tamo sreće.

 

Uloge tumače: Vladislav Mihailović, Gorica Popović, Mladen Andrejević i dečak Miloš Klanšček.

 

makonda-tracker