Premijera lutkarske predstave Mi-ši-ko i Mi-ši-san

0
U Pozorištu lutaka Pinokio u Zemunu u nedelju 25. aprila u 17 časova biće održana predpremijera predstave Mi-ši-ko i Mi-ši-san, a dan kasnije 26. aprila u 20 sati biće i zvanična premijera
foto: promo
foto: promo

Gospodin Mi-ši-da i gospođa Mi-ši-cu imaju ćerku dobru kao dobar dan i lepu kao san. Tako su joj i ime dali Mi-ši-san. Ona voli mladog miša Mi-ši-koa, kao i on nju i žele da se uzmu. Međutim, roditelji ne dozvoljavaju, jer ne žele da njihova ćerka proživi jedan običan mišji život. Oni hoće da se ona uda za najmoćnijeg na svetu, a najmoćniji po njihovom mišljenju je Sunce jarko. Njeno protivljenje ništa ne pomaže i ona polazi do Sunca jarkog, a njen Mi-ši-ko razočaran odlazi. Mi-ši–san došavši do Sunca, saznaje od njega da ono nije najmoćnije, jer su od njega moćniji Oblaci, koji ga zaklanjaju. Ona odlazi kod Oblaka i tamo sazna da je od Oblaka moćniji Olujni vetar. Olujni vetar je obaveštava da nije on najmoćniji, jer je od njega moćniji Kineski zid. Ona odlazi do Kineskog zida i od njega saznaje da su najmoćniji miševi, jer su oni izbušili u njemu mnogo rupa, da će se skoro srušiti. Mi-ši-san se vraća kući i pošto su miševi najmoćniji, može da se uda za njenog Mi-ši-koa, što naravno roditelji sa radošću prihvataju.

Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Živomir Joković a u predstavi igraju Dragiša Kosara, Jovan Popović, Dragana Zrnić, Ljiljana Živić, Goran Popović, Biljana Mihajlović, Željka Mandić, Nela Nikolić i Borko Sarić.

makonda-tracker