Pedeseti Sudija u Narodnom pozorištu

0
U utorak, 27. aprila, predstava Sudija švedskog pisca Vilhelma Moberga biće izveden pedeseti put na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu.

Premijera ove predstave bila je na Sceni Raša Plaović 17. februara 2006., komad je prevela Ljiljana Andrić, predstavu je režirala Tanja Mandić Rigonat koja potpisuje i dramaturšku adaptaciju teksta i izbor muzike, dramaturg je bila Molina Udovički, lektor Ljiljana Mrkić Popović, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, scenski pokret je osmislio Vladimir Logunov, dizajn zvuka potpisuje Zoran Jerković, a saradnik za film je bio Balša Đogo.

Uloge su na premijeri tumačili Nenad Maričić (Krister), Marija Vicković (Brita), Ružica Sokić (Gđa Bernhard), Petar Banićević (Mirovni sudija), Aleksandar Srećković (Arnold), Vladan Gajović (Dr Leonhard), Hana Jovčić potonja Anđeli (Laner), Dobrila Stojnić (Tornvald), Ksenija Jovanović (Starija dama), Aleksandar Đurica (Sudija Kuning), a statisti-Policajci bili su Nemanja Konstantinović i Davor Babić. U toku protekle četiri godine, došlo je i do manjih izmena u podeli, pa je tako ulogu Lenarda dve sezone tumačio i Slobodan Beštić, a ulogu Arnolda Milan Čučilović, u ulozi Brite se smenjuju Marija Vicković i Sena Đorović, a ulogu Mirovnog sudije je preuzeo Nebojša Kundačina.

Predstavu je do sada videlo preko 8000 gledalaca na matičnoj, ali i na scenama u Podgorici, Studentskom gradu, Požarevcu i Pančevu.

makonda-tracker