Gostovanje NP Sombor

Nagrađujemo čitaoce: Story vas vodi u Bitef teatar na predstavu Gogoland!

0
Story svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje ulaznice za predstavu Gogoland, koja će biti izvedena u sredu, 8. februara od 20 h u Bitef teatru.
foto: Milan Đurđević
foto: Milan Đurđević

Narodno pozorište Sombor gostovaće u sredu, 8. februara u Bitef teatru sa predstavom Gogoland, nastaloj prema motivima književnog dela Janoša Hercega, a u režiji Andraša Urbana.


Ova forumsko-dokumentarističko-muzička predstava eksplozivno istresa mnoštvo društveno vrelih pitanja, od položaja nacionalnih manjina, preko bankarskog ropstva, do političkog marketinga.

 

Gogoland je imaginarna zemlja, antiutopija u kojoj vlada „demokratska diktatura”, gde je hipokrizija poželjan i podoban način mišljenja i delovanja. Glumci Biljana Keskenović, Branislav Jerković, Ivana V. Jovanović, Milica Janevski, Nenad Pećinar i Saša Torlaković predstavljaju Gogoe, stanovnike Gogolanda. Oni su bezimeni klovnovi, metaforički lakrdijaši, teatralno iscereni, tužno-smešni, uniformisano našminkani i obučeni, upadljivo drečavih, različitih boja perika.


Citat iz romana Gogoland Janoša Hercega:

 

Suština gogoizma je da čovek u sebi pobedi demone izricanja istine i govori baš suprotno od onog što bi trebalo. Zbog toga se svi srećno osećaju u Gogolandu. Govoriti istinu – to može svaka budala. Da bi se istina prećutala – za to je potrebna nadljudska disciplina. Mudro, sa lakoćom i finom nadmoći koja ne dopušta nikakvu sumnju.


U predstavi su korišćeni istorijski dokumenti, „Manifest futurizma“ Filipa Tomaza Marinetija i autorski tekstovi učesnika, a trajanje predstave je 90 minuta bez pauze.

 

Story svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje ulaznice za predstavu Gogoland, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla storyrs123@gmail.com.

 

Molimo vas da u mejlu navedete vaše ime, prezime, broj telefona i naziv predstave za koju se prijavljujete.

 

DOBITNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI MEJLOM.

makonda-tracker