za najmlađe

Malo pozorište Duško Radović: Premijera lutkarske predstave za decu Aska i vuk

0
U Malom pozorištu "Duško Radović", 3. februara u 20 sati premijerno će biti izvedena lutkarska predstava za decu "Aska i vuk", koja je rađena po motivima pripovetke Ive Andrića.
foto: N. Kukolj
foto: N. Kukolj

Predstava uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike priča priču o nasilju i o tome kako ga zaustaviti u svakodnevici u našim školama, od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje pa sve do učionice. Učiteljica novim pristupom pokreće učenike. Oni učestvuju u priči, rešavaju svoje odnose i pronalaze ljubav. Nasilje biva poraženo.

 

foto: N. Kukolj

Značaj Ive Andrića za našu književnost ogleda se u tome što je u svojim pričama nastojao da otkrije kako su istorijske okolnosti stavljale ljude sa naših prostora u izazovne i često teške situacije, a pri tome je širio pacifizam baš kao u priči "Aska i vuk".

 

foto: N. Kukolj

Tatjana Piper Stanković glumac-lutkar u Malom pozorištu "Duško Radović", počela je samostalno da režira 1996. na predlog Srboljuba Stankovića. U svom matičnom pozorištu do sad je ostvarila sledeće režije: "Devojčica sa šibicama" (1996), "Bio jednom jedan lav" (2001), "Svet jednog cveta" (2004), i "Priča o priči" (2010). Predstave Tatjane Piper Stanković učestvovale su na međunarodnim festivalima u Pragu, Beču, Lisabonu, Klužu i Isfahanu.

 

foto: N. Kukolj

Predstavu "Aska i vuk" publika može pogledati u prvim repriznim terminima, subota, 4. februar, u 17h i nedelja, 5. februar, u 12 sati.

 

foto: N. Kukolj

Dramatizacija i režija: Tatjana Piper Stanković
Muzika: Aleksandar Lokner
Asistent režije i scenski pokret: Danica Arapović
Scenografija i kostim: Staša Jamušakov
Kreacija lutaka: Marija Tavčar

 

foto: N. Kukolj

Igraju:
Aska, Devojčica 1.....................................VLADISLAVA ĐORĐEVIĆ
Vuk, Dečak 1...............................................LAZAR MILJKOVIĆ
Aja, Devojčica 2.........................................JOVANA CVETKOVIĆ
Tata, Dečak 2, Mali ovan.....................ARSENIJE TUBIĆ
Nastavnica...................................................TATJANA PIPER STANKOVIĆ

makonda-tracker