pozorište

Razumihin šou 26. januara na Sceni Raša Plaović

0
Beogradska premijera gostujuće predstave "Razumihin šou", u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Pozorišne trupe "Duplo dno", biće održana u četvrtak 26. januara u 20:30h na Sceni "Raša Plaović".
foto: Promo
foto: Promo

Komad je direktno inspirisan romanom "Zločin i kazna" F. M. Dostojevskog, ali autori ove drame (Božidar Knežević – dobitnik Sterijine nagrade za originalni dramski tekst i Ivan Cerović – koji je i režirao "Razumihin šou" i igra Raskoljnikova u komadu) svima poznatu priču o studentu koji "zbog viših ciljeva" ubije dve babe, a onda se pokaje, smeštaju u 21. vek, pred televizijske kamere.

 

"Razumihin šou" se ne bavi samo "običnim" zločinom (i kaznom), nego i pitanjem "ko je veći zločinac i ko je strašniji glavoseča: sekira ili televizija?" i kakva nam kazna sleduje.


Autori komada, koliko god pitanje "sekira ili televizija" delovalo ironično, baš u tom pitanju nalaze ključni etički problem današnjice – pokušaj da se sama etika relativizuje, odnosno da se etička pitanja uopšte i ne postavljaju.


U podeli su Aleksandar Lazić, Zoran Ćosić, Ivan Cerović, Aleksandra Pejić, Maja Ilić i Elusive bend.


Kostimograf je Snežana Janjić Horvat, a scenograf Miloš Vujanović.

 

makonda-tracker