jubilej

Komedija Zdrav(o) život(e)/ High life 50. put na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta

0
Dramatičnu komediju, čija je premijera bila pre četiri godine, i za koju uvek vlada interesovanje publike, režirao je Nikola Zavišić, a izvešće se 50. jubilarni put u utorak, 24. januara, na Kamernoj sceni s početkom u 20:30h.
foto: Promo
foto: Promo

U osnovi ovog komada Lija Mekdugala, kanadskog dramskog pisca mlađe generacije, jeste priča o četvorici momaka, bivših zatvorenika, bez posla, ali "jakih na rečima" i sigurnih u uspeh plana kako da se brzo stekne novac koji će im obezbediti nov početak.

 

foto: Promo

Bag, nervozan tip koji je skoro izašao iz zatvora, mašta o svom imanju (Nenad Pećinar), susreće starog prijatelja Dika (Igor Pavlović) i mudro razrađuju Bagov plan. U tome im se pridružuju Doni (Ivan Đurić), genije za besprekorno obavljanje kriminalne radnje, ali brižan, bolestan i mucav, i najmlađi Bili (Marko Savić), šarmer i zavodnik.

 

foto: Promo
foto: Promo

Oni su spiritus movens, preduzimljivi, žele da se pokrenu i upravljaju svojim životom. U tome se potkrepljuju antologijskim hitovima, koji se uživo puštaju sa gramofonskih ploča.

 

foto: Promo

Prema rečima reditelja, ovaj veoma vešto napisan komad, u prevodu Igora Pavlovića, izvodi se kao dramatična komedija da bi se ukazala svaka tajna, misao i poruka teksta, započeta već u naslovu Zdrav(o) život(e)/ High life.

 

foto: Promo



 

makonda-tracker