Seka Sablić u predstavi Arsenik i stare čipke

Stefan Sablić režirao je u Ustanovi za kulturu Vuk Karadžić predstavu Arsenik i stare čipke po tekstu Džozefa Keserlinga, a premijera će biti prvog aprila.
0
1 / 9 Foto: Vladimir Šporčić

Pozorišni reditelj Stefan Sablić postavio je na sceni Ustanove za kulturu Vuk Karadžić komad Džosefa Keserlinga Arsenik i stare čipke. Predstava će premijerno biti prikazana prvog aprila, a prva premijera ovog čuvenog komada bila je 1941. godine. Ova crna komedija je veoma uzbudljiva trilerska priča koja prati Mortimera Brujstera, pozorišnog kritičara koji prezire pozorište. On mora da izađe na kraj sa svojom ludačkom ubilačkom familijom, kao i sa policijom, a sve to u vreme dok se dvoumi da li da se oženi devojkom koju voli. Njegovu porodicu čine dve divne tetke dobročiniteljke za koje se ispostavlja da ubijaju ljude iz plemenitih motiva, kako bi ih spasle muka ovoga sveta. Ostatak familije čine dva brata, od kojih jedan veruje da je Tedi Ruzvelt i kopa Panamski kanal u podrumu porodične kuće, koji služi kao grobnica za tetkine žrtve, a drugi je mafijaš, kome je zanat ubijanje, a trenutno se oporavlja od plastične operacije koju je izveo njegov partner, hirurg u stalno alkoholisanom stanju, dr Ajnštajn. U predstavi igraju Seka Sablić, Gorica Popović, Bane Zeremski, Nikola Vujović, Mladen Andrejević, Nebojša Milovanović i Boris Milivojević.

Predstava Arsenik i stare čipke najavljuje realizaciju novog programskog koncepta scene Vuk koja će u ovoj i sledećoj sezoni biti prepoznatljiva po komediografskom repertoaru.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker