Baletska čarolija na sceni

Krcko Oraščić: Tradicionalno uveličava novogodišnje praznike

0
Na samom kraju 2016. godine, u duhu novogodišnjih i božićnih praznika, Sava centar i Narodno pozorište prirediće veličanstven kulturni događaj vernoj baletskoj publici Beograda.
foto: Promo
foto: Promo

Balet Krcko Oraščić, u izvođenju umetničkog ansambla Narodnog pozorišta, nastupiće pred Beogradskom publikom u petak 23. decembra od 19:30h, u Sava centru.Krcko Oraščić je zimska muzička čarolija kompozitora Petra Iliča Čajkovskog, zasnovana na priči E.T.A. Hofmana Krcko Oraščić i kralj miševa napisanoj 1816. godine.

 

Balet Krcko Oraščić je prvi put izveden u pozorištu Marijinski u Sankt Peterburgu 18. decembra 1892. godine, a na velikoj sceni narodnog pozorišta je premijerno izveden 18. marta 2014. godine i danas je jedna je od najpopularnijih i u svetu najizvođenijih baletskih predstava.

 

U glavnim ulogama ovog spektakla, u koreografskoj postavci Konstantina Kostjukova, nastupiće solisti Baleta Narodnog pozorišta Teodora Spasić kao Maša i Jovan Veselinović u ulozi Krcka Oraščića.

 

Članovi dečijeg hora Horislavci, u ulogama anđela, biće pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića, a posebno nteresantna najmlađima biće predivna scenografija i kostimi koje je kreirala Angelina Atlagić.

 

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Sava Centra i Narodnog pozorišta.

makonda-tracker