ne propustite

Ljubav ima bezvremenski izraz: Dama sa kamelijama je u ovoj predstavi doživela potpunu transformaciju!

0
"Dama s kamelijama”, prema romanu Aleksandra Dime Sina, poznata je ljubavna priča o slepoj ljubavi dvadesetogodišnjeg mladića (kojeg glumački nosi Stipe Kostanić) i plemenitosti heroine (Senka Bulić).
foto: Promo
foto: Promo

Uz opušten ritam pripovedanja, opernu ekspresivnost i neposrednost iskustva performansa, gledaoci mogu očekivati još jedan zanimljiv scenski prikaz Kazališta Hotel Bulić.

 

U režiji Senke Bulić iz dramskog tkiva ovog komada izdvojeni su likovi i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier, čime je Dama s kamelijama doživela novu transformaciju u obliku intimističke duo drame.

Damu s kamelijama”, po romanu Aleksandra Dime Sina, adaptirali smo na intimističku duo dramu.U našoj adaptaciji ovog teksta iz dramskog tkiva komada izdvojili smo likove i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier, te ljubavnu dramu odricanja od voljene osobe pokazali u tom zgusnutom obliku. Strasti su u ovoj drami pokazane ogoljenijima. Budući da je priča više nego poznata, činilo nam se opravdanim pokazati je ne kao projekciju, nego kao prisjećanje, iz unutarnjeg vremena protagonista, kao intimističku dramu. Stoga mnogo dramaturških rješenja proizlazi iz osobnosti glumaca koji utjelovljuju te likove, imajući u vidu njihov način glume, glas, pogled, kretnje... Takođe se u njoj odražava osobno i suvremeno poimanje ljubavi kroz ovaj njen bezvremenski izraz. Pripovijedanje je labavo, ritam opušten, s mnogo elipsi. Uključuje filmsko iskustvo vremena, opernu ekspresivnost kao i neposrednost performansa. Pokušavamo izraziti temeljnu situaciju iz koje je nastala drama: trenutačnu i slijepu ljubav dvadesetogodišnjeg mladića i plemenitost heroine.Ova ljubavna priča je kroz stoljeće i pol postala kazališni, operni i filmski mit.”

Ovu fantastičnu priču ćete moći da pogledate u sredu 21. decembra u 21 čas, kada će Kazalište Hotel Bulić iz Zagreba gostovati u Bitef teatru. 

 

foto: Promo

 

makonda-tracker