balet za prvi sneg

Beogradska publika ovacijama ispratila predstave Labudovog jezera na ledu

0
Ruski državni ansambl iz Sankt Peterburga ostavio je sinoć sve prisutne u Sava centru bez daha i priredio posetiocima jednu od najsofisticiranijih i najinpresivnijih predstava na ledu ove sezone.
foto: Autor: Željka Dimić
foto: Autor: Željka Dimić

Zahvaljujući velikom interesovanju publike povodom nove predstave Labudovog jezera i prvom snegu u prestonici koji se savršeno uklopio u magičnu bajku, već moglo naslutiti da će baletska predstava na ledu Petra Ijliča Čajkovskog biti pravi spektakl.

 

foto: Autor: Željka Dimić

Iako su baletani, nosioci titule Majstora Sporta Rusije, briljirali na ledu, najveći aplauz je ipak dobio umetnik koji je tumačio lik dvorske lude. Uloga, osim što je i tehnički bila i najzahtevnija, svojim akselima i piruetama prosto je zasenila sve ostale. 

 

foto: Autor: Željka Dimić

Fascinantni kostimi i sofisticirana koreografija čuvenog Konstantina Rasadina u kombinaciji sa klizačkim i baletskim umećem artista među kojima su i olimpijski pobednici, bili su pravi praznik za oči mnogobrojne publike među kojom je bilo i dvogodišnje dece i starih beogradskih dama koje hrabro gaze devetu deceniju.

makonda-tracker