U decembru 2016. godine

Nakon predstave Istrajnost: Le Studio se oprašta od Venizelosove

0
Teatar Le Studio se nakon izvođenja predstave "Istrajnost", u petak 16. i u subotu 17. decembra oprašta od svog dosadašnjeg prostora u Venizelosovoj 42 i seli u novi, veći prostor u blizini Dorćola, u Poenkareovu 26! Otvaranje je planirano za početak februara 2017. godine.
foto: Promo
foto: Promo

Protekle četiri godine rada pozorište Le Studio je, uz veliki entuzijazam celog tima i profesionalni odnos prema umetnosti, uspelo da održi devet premijera, oko 300 izvođenja i da ima redovni repertoar dva puta nedeljno. Kroz ovaj prostorno mali teatar prošo je oko 13000 ljudi.

 

Le Studio je razvijao saradnju sa umetničkim ansamblima iz drugih gradova, pa i regiona, te iza sebe ima mnogo gostovanja širom Srbije, i van granica - po gradovima Bosne i Hercegovine i Rumunije.

 

Pozorište svoju aktivnost širi i na kontinuiranu školu glume i mjuzikla kroz koju godišnje prođe oko 30 polaznika, i na organizovanje radionica za pozorišne profesionalce kojih je unazad četiri godine realizovano 15. Treba pomenuti i ono što ovo pozorište izdvaja od drugih pozorišnih formi na koje je publlika navikla, poseban identitet koji razvija kroz neformalnu atmosferu, blizak odnos sa publikom i druženja i razgovore nakon predstave.

 

foto: Promo

Predstava Istrajnost je inspirisana dramom "Parobrod Istrajnost" Šarla Vidraka. Predstava se bavi univerzalnim temama vezanim za probleme mladih: nedostatkom persprektive, željom za uspehom,slobodom ali i porodicom, sigurnošću. Da li su te želje u konfliktu su sa sredinom iz koje potiču ili je to samo izgovor slabih?

 

Poznata glumica Nada Macanković igra lik Vere, sredovečne Slovenke, koja je svoj život provela u Trstu kao vlasnica jugoslovenske kafane, a francuski glumac i reditelj Jean-Baptiste Demarigny je iz rediteljske uloge ušao u ulogu Jana, mladog, ambicioznog Hrvata koji je odlučio da ode iz zemlje i započne novi život.

makonda-tracker