Za doprinos omladinskom pozorišnom stvaralaštvu

Dodela Specijalnog priznanja Fondacije Ružice Sokić: Mladoj glumici Jeleni Blagojević uručena prestižna nagrada (FOTO)

0
Danas je u prostorijama Omladiskog pozorišta Dadov održana dodela Specijalnog priznanja Fondacije Ružice Sokić, talentovanoj i perspektivnoj, mladoj glumici Jeleni Blagojević za doprinos omladinskom pozorišnom stvaralaštvu.
foto: Promo
foto: Promo

U sali Pozorišta Dadov, ispunjenoj do poslednjeg mesta, na Dan Fondacije (14. decembar) Jeleni Blagojević je nagradu dodelila glumica i predsednica UO Fondacije "Ružice Sokić" Vesna Stanković, koja se tom prilokom i obratila prisutnima a ispred pozorišta Dadov publiku je pozdravio i umetnički direktor pozorišta Dadov, reditelj Vladan Đurković.

 

foto: Promo

Program je upotpunio i monolog iz TV drame Brane Crnčevića "Devojka sa tri oca" u kojoj je značajnu ulogu imala Ružica Sokić koji je izvela ovogodišnji laureat Jelena Blagojević.

Jelena Blagojević rođena je 30. avgusta 2002. godine u Beogradu, član je Omladinskog pozorišta Dadov od prvog razreda osnovne škole i tokom tog perioda učestvovala je u velikom broju predstava: "Garavi sokak" u režiji Radovana Kneževića (premijera 17.05.2012), "Slučajevi Lost in Serbia" (premijera 27. decembra 2013) i predstavi "Nasilje" (premijera 20. oktobra 2016) u režiji Kokana Mladenovića, "Ovo je najstrašniji dan u mom životu" u režiji Vladana Đurkovića, "Krofne, ljubav i još po nešto" u režiji Tijane Vasić (premijera 30. novembra 2016).

 

foto: Promo

Jelena se pored Dadova, sa svojih četrnaest godina ostvarila u ulogama u Pozorištu Atelje 212 u predstavi "Otac na službenom putu" u režiji Olivera Frljića (premijera 27. marta 2011), a zatim u predstavi "Zbogom SFRJ" u režiji Kokana Mladenovića (premijera 29. novambra 2011), a aktivno glumi i u Narodnom pozorištu u predstavi "Naši Sinovi" u režiji Tatjane Mandić Rigonat (premijera 24. januara 2014), predstave "Majstori Majstori" prema istoimenom filmu u režiji Milana Karadžića u pozorištu "Boško Buha" (premijera 2. aprila 2015).

 

foto: Promo

U organizaciji RTS-a snimila je jednu glavnu filmsku ulogu u EBU drami "Anja", učestvovala je TV seriji "Plaško Hrabrović" i u dokumentarnoj seriji "Deca u prvom svetskom ratu". Igrala je u preko 180 pozorišnih predstava zajedno sa Đuzom Stoiljković, Danicom Maksimović, Miodragom Krivokapić, Banetom Trifunović, Mikijem Krstović, Olgom Odanović, Darom Džokić, Aljošom Vučković, Feđom Stojanović, Miloradom Mandić i mnogim drugima.

makonda-tracker