postoji li srećan kraj?

Da li ste se ikad zapitali šta je bilo sa prinčevima koji su uplovili u bračne vode sa Pepeljugom, Snežanom, Trnovom Ružicom? Evo odgovora!

0
Krajem novebra pozorište lutaka Pinokio otvorilo je večernju scenu i to premijerom predstave za odrasle - ''I živeli su srećno...?'', po tekstu Nine Horvat, a u režiji Ferida Karajice.
foto: Promo
foto: Promo

Predstava se bavi modernim prinčevima, koji žive danas i čije bajke nemaju baš srećan kraj. U bajkama se sve završava sudbonosnim „da“, a ova se predstava bavi onim što se događa nakon toga. Predstava ''I živeli su srećno...?'' postavlja pitanje postoje li u 21. veku, u vremenu u kojem je institucija braka u krizi, uopšte srećni završeci.

 

Predstava „I ŽIVELI SU SREĆNO...?“ kroz razgovore četiri princa koji žive u modernom svetu dekonstruiše bajku, srećne završetke i poznatu sintagmu „I živeli su srećno do kraja života“. Naša četiri princa iz bajke nalaze se na momačkoj večeri jednog od njih i u toku jedne večeri otkrivaju lice i naličje svojih brakova u kojima ništa nije onako kako se na prvi pogled čini. U bajkama se sve završava sudbonosnim „da“, a naša se predstava bavi onim što se događa nakon toga, u ovom slučaju – raspad sistema.

Postavlja se pitanje postoje li u 21. veku, u vremenu u kojem je institucija braka u krizi uopšte srećni završeci?", rekla je autorka o ovoj predstavi. 

foto: Promo

Ukrašeni svim ljudskim slabostima, humorno slave jedno prinčevsko momačko veče nakon što su sjahali sa svojih belih konja. Sa mojim dragim bivšim studentima sam uživao u probama gradeći laku i zabavnu predstavu, iza koje stoje i neka ozbiljna pitanja. Nadam se da ćete uživati!", rekao je Ferid. 

foto: Promo

 

makonda-tracker