pozorište

Tri glumačke legende zajedno na sceni: Premijera komedije Hor "bečkih" dečaka 9. decembra

0
Na sceni teatra “Kart Blanš”, u petak 9. decembra, biće izvedena predstava Hor “bečkih” dečaka, u režiji Irfana Mensura. Pretpremijera je zakazana, za dan pre, 8. decembar, u Kulturnom centru Svilajnac. Pored Mensura, u ovoj komediji igraju Predrag Ejdus i Boda Ninković.
foto: Promo
foto: Promo

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun sopstvenog života, smejemo se svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima.

 

Komedija Hor “bečkih” dečaka je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje im je vedrina i optimizam. To je posebna kategorija srpske duhovitosti i šala na račun sopstevenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i “genetska komedija”.

 

foto: Promo

Radnja se događa u sred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, i jedan TV na izdisaju, i nekoliko pacova... Vule (Mensur) i Aca (Ejdus) žive u improvizovanom stanu, radeći improvizovane poslove i vodeći improvizovani život. Za tu, bečku improvizaciju, je zadužen Džoni (Boda Ninković), gastrabajter druge generacije, koji pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini. Originalni tekst o dva sredovečna čoveka, koji dolaze u Beč u potrazi za boljim životom, napisao je Miroljub Nedović, dok je Mensur adaptirao tekst za ovu predstavu, koju je i režirao.

 

foto: Promo

Nakon pretpremijere u Svilajncu i premijere u Beogradu, ”bečki dečaci” gostuju tokom decembra u Požegi, Futogu i Lajkovcu. 

 

foto: Promo

Hor "bečkih" dečaka, decembar 2016:


→ 8. 12, Centar za kulturu Svilajnac - pretpremijera
→ 9. 12, Teatar Carte Blanche - PREMIJERA
→ 15. 12, Teatar Carte Blanche - repriza
→ 21. 12, Kulturni Centar Požega
→ 22. 12, KC Mladost Futog
→ 26. 12, Kulturni centar "Hadži Ruvim" Lajkovac

makonda-tracker