GOSTOVANjE

Narodno pozorište Sombor u Beogradu: Predstava "Gogoland"

0
4. decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Narodno pozorište Sombor gostovaće u nedelju 4. decembra 2016. godine, na Velikoj sceni (19,30) s predstavom „Gogoland“, rađenoj prema motivima književnog dela Janoša Hercega, u režiji Andraša Urbana.
foto: Promo
foto: Promo

Andraš Urban objašnjava da ovaj komad, iako je „u duhu autora, nije dramatizacija dela, već je rađen po osnovu nekih motiva iz dela“ i napominje da su on i dramaturškinja Kata Đarmati napravili „jednu drugu vrstu teatra -savremeni scenski događaj“.

- Pozorišna predstava nije neki naučni sastanak o književnom delu, nego je specifična forma koja se bavi u ovom slučaju našim odnosima prema stvarnosti. Gogoland je priča jedne negativne utopije koja se bavi odnosom umetnika i vlasti, angažovanosti i neangažovanosti određenog političkog sistema - kaže Urban.

Uloge tumače Biljana Keskenović, Branislav Jerković, Ivana V. Jovanović, Milica Janevski, Nenad Pećinar i Saša Torlaković.

Muziku, uz glumce, na sceni uživo izvode i Nemanja Bubalo (udaraljke), i Lazar Lazarević (klavir).

Kostime je kreirala Marina Sremec, a muziku je komponovala Irena Popović. Predstava je premijerno izvedena 22. marta ove godine.

makonda-tracker