uskoro premijera

Nives Celzijus dobila ulogu u Hrvatskom narodnom kazalištu

0
Nakon osvajanja nagrade Kiklop za Hit godine i rasprodatog koncerta u koncertnoj dvorani Lisinski, pevačica i spisateljica Nives Celzijus ponovo će uzburkati duhove na regionalnoj javnoj sceni svojim novim poslovnim poduhvatom.
foto: Promo
foto: Promo

U predstavi sezone prema romanu Marije Jurić Zagorke "Vitez slavonske ravni" u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu prihvatila je ulogu pevačice na dvoru grofa Pejačevića u doba austrougarskog cara.

 

foto: Promo


Bilo je nemoguće odbiti ovako laskav poziv intendanta osječkog HNK Božidara Šnajdera i reditelja Dražena Ferenčine. Kao devojčica, završila sam kurs glume u Zagrebačkom kazalištu mladih i ni na kraj pameti mi nije bilo tada da ću jednog dana završiti na daskama velikog Hrvatskog narodnog kazališta. Posebno me obradovalo što je cela ekipa u ansamblu veoma ljubazna i prijateljski nastrojena tako da mislim da ćemo se sjajno družiti i verujem, uspešno sarađivati. Ovu ulogu doživljavam kao novi izazov u svojoj karijeri i sigurna sam da ću štošta naučiti", kaže uzbuđena Nives koja se zbog učestalih proba za predstavu privremeno preselila u Osijek.

foto: Promo


Prema scenariju predstave bila nam je potrebna trenutno najlepša i najatraktivnija pevačica koja postoji na sceni jer nam je trebala uloga prekrasne pevačice koja na dvoru grofa Pejačevića nastupa u čast visokog carskog izaslanika iz Beča. Grofica Pejačević mu želi iskazati čast i za svečanu večeru s njim angažuje najlepšu i najbolju pevačicu tog vremena. Zato mi je odmah Nives pala na pamet za ovu ulogu. Nisam razmišljao ni trena o nekom drugom. Predložio sam ideju intendantu Šnajderu koji se odmah složio s predlogom jer znamo koliko nam Nives toga dobroga može doneti u predstavi i da niko na nju ne može biti imun. Čim je prihvatila angažman, krenuli smo s probama jer imamo samo par dana do premijere. Na probama nas je iznenadila svojom profesionalnošću i uvereni smo da će to za publiku biti pun pogodak", istakao je reditelj Dražen Ferenčina komplimentirajući novoj kolegici.

foto: Promo
foto: Promo

Nivesin glumački partner u predstavi biće poznati glumac Aleksandar Bogdanović, a svečana premijera u osječkom HNK predviđena je za petak, 9. decembra. 

makonda-tracker