opera

Neverovatno iskustvo koje ne smete propustiti: Najlepša ljubavna priča za početak savršene godine!

0
"Kneginja čardaša", hit predstava Srpskog narodnog pozorišta, izvodiće se u subotu 10. decembra 2016, na sceni „Jovan Đorđević“, sa početkom u 19. 00 časova. Biće to jedinstvena prilika da publika krene u Novu godinu uz zvuke čardaša i šampanjca!
foto: Promo
foto: Promo

Opereta „Kneginja čardaša“ Imrea Kalmana, po libretu Lea Štajna i Bele Jenbaha i dramaturgiji Arpada Vicka, u režiji gosta iz Mađarske Janoša Sikore biće režijski obnovljena u ovoj sezoni. Režijski i koreografski je obnavlja Dragan Jerinkić, a operetom će prvi put dirigovati maestro Mikica Jevtić. Scenograf je Saša Senković, kostime kreira Jasna Badnjarević.

 

Glavne role tumače solisti Opere: Danijela Jovanović / Jelena Končar (Silva Verecki, zvezda kabarea), Aleksandar Saša Petrović / Saša Štulić (Edvin, mladi knez), Vasa Stajkić / Goran Strgar (grof Bonifacije – Boni), Darija Olajoš Čizmić / Senka Nedeljković (kontesa Anastazija - Stazi), Igor Ksionžik (Feri bači), Željko R. Andrić / Jovan Pejić (pukovnik Aurel Ronzdorf). Uloge Kneza Lipert-Vajlershajma i Anhilde povereni su glumcima SNP-a Aleksandru Gajinu / Dušanu Jakišiću i Gordani Jošić Gajin. U ostalim ulogama se pojavljuju: Vladimir Stojković (Miška), Branislav Stankov (Kiš), Jelena Veselinović / Milica Dosković (Juliška), Dragan Đurin / Mladen Nikolić (Gospodin Mek Grejv), David Vještica (Lakej), Vladislav Šeguljev (Hotelski momak). Hor priprema Vesna Kesić Krsmanović, koncertmajstori su Vladimir Ćuković i Sergej Šapovalov. Učestvuju članovi Hora, Orkestar Opere SNP-a i solisti i ansambl Baleta.


Reprizna izvođenja su 12. i 20. decembra ove godine. Publika i kritika su uvek bili naklonjeni „Kneginji čardaša“, pogotovo ovoj verziji koja se najduže igrala (29. puta) na velikoj sceni SNP-a, a čija je premijera bila pre skoro 8 godina, 15. decembra 2007. Od tada do poslednjeg izvođenja, 21. januara 2014, u opereti uživalo skoro 21.000 gledalaca. Kako je u kritikama rečeno, ovo je predstava za svakoga, za zabavu i uživanje, ali i s nostalgičnim pogledom na prošla vremena s početka 20. veka, odnosno predvečerje Prvog svetskog rata, u kojoj muzika, pevanje i gluma, pokret i igra čine jedinstven izraz, a publika reaguje sa žarom. To je priča o, u prvom trenutku, neostvarivoj ljubavi između čuvene peštanske šansonjerke Silve Verecki i grofa Edvina Vajlershajma. Ljubav kao rezultat potrage za srećom trijumfuje u hepiendu, neosporan je njegov doprinos da angažman unutar događaja dobije na tempu, izražajnosti gesta i gega, a elementi komičnosti, kao i ironijski odnos prema stvarnosti, na efektnosti, ne ugrožavajući osnovni plan duhovitosti i šarma.

 


Ulaznice su u prodaji na Biletarnici SNP-a i mogu se kupiti uz redovan popust (organizovana poseta, penzioneri, učenici, studenti) i preko "Life+" kartice Media Planet-a.

 

foto: Promo


Više informacija na: http://www.snp.org.rs/?page_id=1474

makonda-tracker