vratiće vas u detinjstvo

Vreme je da lutkarska čarolija počne: Ovu manifestaciju ne smete propustiti!

0
Manifestacija ,,47. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije“ održaće se u Beogradu od 29. novembra do 1. decembra.
foto: Promo
foto: Promo

Domaćin je Malo pozorište ,,Duško Radović“ a predstave će se igrati u ovom, kao u Pozorištu lutaka ,,Pinokio“. Predstavom ,,Kameni cvet“ na sceni Malog pozorišta ,,Duško Radović“ u utorak 29. novembra u 20:00 casova svečano će početi ,,47 Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije“.

 

Na ovogodišnjem takmičarskom festivalu videćemo deset predstava, a među učesnicima su pozorišta iz Novog Sada, Zrenjanina, Kragujevca, Subotice, Niša, Banja Luke i Beograda. Stručni žiri čine profesor Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost iz Bugarske Slavčo Malenov, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta prof. dr Zoran Đerić i reditelj i kostimograf Boris Čakširan. Oni će podeliti nagrade u deset različitih kategorija, dok će dečiji žiri dodeliti nagrade u kategorijama najglasnijeg aplauza, lutkarske čarolije i ,,naj naj“ predstave.

 

U okviru ,,47. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije“ organizuju se i radionice za decu, retrospektivna izlozba fotografija ,,Festival u fokusu“, promocije izdanja posvećenih lutkarstvu, dok će u foajeu Pozorišta lutaka ,,Pinokio“ biti prikazana izložba lutaka studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker