profesionalni uspeh

Priznanje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama: Nagrada Raša Plaović u rukama Nade Šargin

0
Jednoglasnu odluku doneo je žiri u kojem su bili dramaturg Molina Udovički Fotez, reditelj Slavenko Saletović, dramaturg Slavko Milanović i kritičar Boban Jevtić.
foto: Promo
foto: Promo

Nagrada Raša Plaović, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama, u sezoni 2015/2016, pripala je prvakinji drame Narodnog pozorišta Nadi Šargin za ulogu Kraljice Elizabete u predstavi Marija Stjuart,po tekstu Fridriha Šilera, u režiji Miloša Lolića.

Sednici iz opravdanih razloga nije prisustvovao teatrolog Raško T. Jovanović.

U konkurenciji za ovo prestižno priznanje, osim prvakinje drame Narodnog pozorišta u Beogradu Šarginove, bili su i Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović, Tihomir Stanić, Nada Blam, Branko Vidaković, Ivana Nikolić, Bojan Žirović, Ivan Bosiljčić...

Nagrada će biti uručena u utorak, 22. novembra, na svečanosti koja će se održati na Velikoj sceni povodom 148. rođendana Narodnog pozorišta u Beogradu.

Za pomenutu rolu, Nada Šargin je već osvojila tri priznanja - Nagrada za najbolju žensku ulogu na prvom festivalu Pozorišno proleće u Šapcu, Nagrada za najbolju glumicu na 24. Festivalu “Vršačka pozorišna jesen” i Nagrada Ardalion za najbolju žensku ulogu na 21. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.

makonda-tracker