Milivojevi dani u Požarevcu

0
Od 8. do 13. aprila u Požarevcu će se održati jubilarne 15. glumačke svečanosti Milivojevi dani za koje je selekciju obavio pozorišni reditelj Božidar Đurović.
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Festival se održava tradicionalno svakog aprila u znak sećanja na čuvenog srpskog glumca Milivoja Živanovića u Centru za kulturu u Požarevcu, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Požarevca.

Stručni žiri, u kome su ove godine glumice Đurđija Cvetić i Dara Džokić i direktor Sterijinog pozorja dr Milivoje Mlađenović, svake večeri dodeljuje nagradu Spomen na glumca, a iz tog kruga bira se pobednik Festivala koji dobija glavnu nagradu, statuetu Milivoje Živanović. Žiri publike dodeljuje nagradu za najboljeg glumca večeri.

Na Milivojevim svečanostima će u zvaničnoj selekciji biti igrane predstave: Pokojnik i Bahanatkinje Narodnog pozorišta iz Beograda, Mačka na usijanom limenom krovu, Opere i teatra Madelnianum, Dundo Maroje Kruševačkog pozorišta i Falsifikator Beogradskog dramskog pozorišta. U čast nagrađenih Narodno pozorište iz Niša igraće Nušićevu Gospođu ministarku.

makonda-tracker