pozorište

Predstava Balerine na subotičkom Festivalu Desiré Central Station 2016

0
Predstava Balerine, nastala u koprodukciji Foruma za novi ples Srpskog narodnog pozorišta i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, izvodiće se u okviru Festivala savremenog pozorišta „Desiré Central Station 2016“ u Subotici, u sredu, 16. novembra s početkom u 19 časova.
foto: Promo
foto: Promo

U ovoj predstavi plesačice govore o tome zbog čega su ostale verne pozivu koji su odabrale, ili umetnosti koja je odabrala njih. Pun doprinos u stvaranju predstave Balerine dale su baš one, igračice Srpskog narodnog pozorišta: Jelena Alempijević, Sonja Batić, Frosina Dimovska, Milena Krkotić, Andreja Kulešević, Jelena Marković, Sanja Pavić, Ista Stepanov i Sara Tošić, a u režiji i dramaturgiji Milene Bogavac i koreografiji Olivere Kovačević Crnjanski.

 

Balerine su premijerno izvedene pre dve godine, 18. novembra 2014. u SNP-u, a potom ih je gledala publika u Budvi, Sloveniji, Hrvatskoj, Podgorici. Balerine su izvođene i u okviru mnogih festivala (Bitef, Infant, Vršačka pozorišna jesen, prošlogodišnje Sterijino pozorje, Festival koreografskih minijatura).

 

foto: Promo

Ovogodišnji Festival se održava pod naslovom „Borderline“ i traje od 13. do 20. novembra.

makonda-tracker